2024.03.19, Kedd
Egyházi gyógyászati központ jött létre Szolnok megyében
MTI

Egyházi gyógyászati központ jött létre Szolnok megyében

MTI, kozbeszerzes.hu

2016.09.26. 09:40 - Antal Zsófia

30 munkahelyet teremtett a református egyház kormány által támogatott egészségügyi beruházása, a kunhegyesi Siloám Gyógyászati és Konferenciaközpont.

Hirdetés

Átadták a Siloám Gyógyászati és Konferenciaközpontot a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kunhegyesen vasárnap. A Kunhegyesi Református Egyházközség tulajdonában lévő egészségügyi létesítményt mintegy 450 millió forintból, kormányzati támogatással hozták létre, a Kunhegyes Építő Kft. kivitelezésében.

A Kunhegyesi Református Egyházközség 2010-ben megvásárolta az önkormányzattól a területet, ahol vallási turizmushoz kötődő 40 fős szálláshelyet alakítottak ki, konyhával és étteremmel. Ez a csaknem 60 millió forintos beruházás 2014 márciusában kezdődött, 2014. szeptember 26-án pedig elhelyezték a gyógyászati központ alapkövét.

Az új épületrészben kaptak helyet a gyógyászati kezelésekhez, például az elektroterápiához szükséges helyiségek és a medencetér, valamint az ezekhez kapcsolódó gépészeti és kiszolgáló helyiségek. Szabó András, Kunhegyes fideszes polgármestere a vasárnapi átadó eseményen elmondta: a beruházással harminc új munkahely jött létre.

A Siloám elnevezés a Bibliából fakad. János evangéliumában olvasható, hogy Jézus sarat tett egy vak férfi szemére, majd így szólt: "Menj, mosakodj meg a Siloám tavában". A férfi engedelmeskedett, és "látva tért vissza". A létesítmény átadása előtt a Kunhegyesi Református Egyházközség Presbitériuma hálaadó istentiszteletet is tartott a kunhegyesi református templomban.

Mi épül?építőipari cégekegészségügyi fejlesztésKunhegyes

Hírlevél

Hirdetés