2024.04.19, Péntek
8 ezer négyzetméternyi új irodával bővül a Graphisoft Park
epiteszforum.hu

8 ezer négyzetméternyi új irodával bővül a Graphisoft Park

bet.hu, graphisoftpark.hu, magyarepitok.hu

2016.10.14. 12:59 - Antal Zsófia

A Budapest III. kerületében található Graphisoft Park bérelhető irodáinak nagymértékű bővítésébe vágott bele, elsősorban az SAP terjeszkedése miatt.

Hirdetés

A Graphisoft Park Kft. legnagyobb bérlője az SAP Hungary Kft., s a vele történt 2015-ös szerződéshosszabbítás a park számára indokolttá tette a jelenleg 100%-os kihasználtságú, 53 ezer négyzetméteres iroda, labor és egyetemi épületegyüttesének bővítését. Ennek keretében összesen 8000 négyzetméter új iroda és több mint 300 gépkocsi befogadására alkalmas mélygarázs építését kezdték meg. Az első fázis átadása 2017 elején várható.

Az építkezés elsődleges célja a jelentős létszámbővítést megvalósító, és jelenleg több épületben szétszórtan működő SAP részére optimális elhelyezést biztosítani, a zöld szempontok figyelembevételével. Ezért a 8000 négyzetméters fejlesztésből 5500-at az eredeti, 2006-ban átadott SAP épülethez szervesen csatlakozó új épületszárny tesz ki.

Az SAP összesen hétmilliárd forintnyi fejlesztést indított el Magyarországon, amelynek az infrastrukturális beruházás mellett a legmodernebb technológiák kifejlesztése is része. Ebből négymilliárd forintot jelent a Graphisoft Parkban épülő irodaház, melynek köszönhetően közel kétszázötven új munkahely létesül a hazai informatikai szektorban.

 

A Graphisoft már a következő lépéseket tervezi

Az említett 8000 négyzetméteres fejlesztés fennmaradó része a park főbejárata mellé kerülő, nettó 2500 négyzetméter alapterületű épület, amely kisebb cégek és start-up vállalkozások igényeire optimalizált, a földszintjén kávézót és egyéb szolgáltatásokat biztosít.

Az új szárnyak felépítéséhez szükségessé vált egyes gazdaságtalanabb helykihasználású régebbi épületek, épületrészek elbontása is. Ez a bérbe adható területet mintegy kétezer négyzetméterrel csökkenti, így összesen hatezer négyzetméteres bővülésről beszélhetünk.

Azonban a 2016-ban felmerült újabb bérlői területnövekedési igényeket figyelembe véve már megkezdték egy újabb, mintegy 12 ezer négyzetméter alapterületű irodaépületsor és 450 gépkocsi befogadására alkalmas mélygarázs tervezését a park déli területén - áll a cég 2016 első negyedévi üzleti jelentésében.

Mi épül?Óbuda-Békásmegyeriroda

Hírlevél

Hirdetés