2024.09.13, Péntek
A jelen épületei a jövő szolgálatában – Ecseren épült fel a Volvo egyik legmodernebb európai Truck Centere
Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

A jelen épületei a jövő szolgálatában – Ecseren épült fel a Volvo egyik legmodernebb európai Truck Centere

magyarepitok.hu

2024.08.23. 13:28 - Bíró Beáta/Sándor Csilla

A Weinberg ’93 Építő Kft. kivitelezésében megvalósult 5500 négyzetméteres központ a fenntarthatóság számos jegyét hordozza magán és biztosítja az ügyfelek magas minőségű kiszolgálását.

Hirdetés

Ünnepség keretében adták át Ecseren, az M0-ás mellett a Volvo Trucks kelet-európai régiójának legnagyobb és legkorszerűbb központját. A klímasemleges Truck Centert a Volvo Hungária Kft. megbízásából, az Óbuda Group tervei alapján, az idén fennállásának harmincadik évfordulóját ünneplő Weinberg ’93 Építő Kft. kivitelezte.

A projektben résztvevő három vállalatban közös, hogy nem ismer kompromisszumot, ha minőségről és fenntarthatóságról van szó. Ez a jövőbe mutató szemlélet köszön vissza a Weinberg generálkivitelező és acélszerkezetgyártó cég saját székházának megvalósításánál is, valamint a terveket készítő Óbuda Groupnál, amely számos projektet segít fenntarthatósági tanácsadóként. A beruházó Volvo Hungária Kft. elkötelezett volt amellett, hogy a komplexum megvalósítása során a jövőbe mutató mérnöki megoldásokat a klímasemleges működésre törekvő megoldásokkal ötvözze.

 

Fotók: Nagy Mihály/magyarepitok.hu 
A linkre kattintva galéria nyílik

 

 

A Volvo Trucks számára kiemelt jelentőségű az új magyarországi telephely

A nívós ünnepi átadáson Illés Dávid, a Volvo Hungária Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte: egy olyan zöldmezős beruházást valósítottak meg, amely Közép-Európában a legnagyobb, legmodernebb, és a legfenntarthatóbb megoldásokkal rendelkezik.

Somogyi Tamás, a Volvo Hungária Kft. service market és retail igazgatója, egyben az ecseri beruházás projektvezetője kiemelte, hogy nemcsak a műhelyekben, hanem az irodaterekben is a legmodernebb technológiákat alkalmazták, mert hisznek abban, hogy ha a dolgozók otthonos környezetben, jó közérzettel végzik a munkájukat, az az ügyfelek kiszolgálására is pozitív hatással lesz. Megköszönte az Óbuda Group tervezői munkáját, valamint a műszaki ellenőri folyamatban és a projekt lebonyolításában való részvételét. Méltatta a létesítményt kivitelező Weinberg ’93 Kft. kimagasló minőségű szakmai munkáját és emberi hozzáállását a megvalósítás során.

Derczó István a kivitelező Weinberg ’93 Építő Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: kiemelt figyelmet fordítottak a projekt megvalósítására, s büszkék arra, hogy kivitelezhették ezt a Volvo Trucks számára meghatározó létesítményt. Hozzátette: ez az épület sokkal több, mint egy munkahely. Inkább egy rekreációs hely sok közösségi térrel, pihenőhelyekkel, egyedi skandináv-magyar hangulatban.

 

 

Vállalati szinten az egyik legjobb, ha nem a legjobb Truck Centere lett az ecseri – erről már Roger Alm, a Volvo Trucks elnöke beszélt. Hangsúlyozta: Magyarország erős jelenlétével rendkívül fontos a vállalat számára, hiszen a piaci részesedés mintegy 23 százalékát teszi ki, s ezzel a lenyűgöző létesítménnyel nagy lépést tettek.

Robert Grozdanovski a Volvo Trucks alelnöke, a Volvo Trucks Kelet-Közép és Közép-Európa értékesítési régiójának vezetője pedig azt emelte ki, hogy Magyarország egyfajta kapu a Balkán és a Távol-Kelet elérésében, ilyen értelemben kulcsszerepet tölt be. Hozzátette: a Volvo 25 éve tevékenykedett a Cinkotai úti telephelyen, mintegy 15 éve döntöttek úgy, hogy bővítik kereskedelmi tevékenységüket az országban, az ecseri beruházás pedig jól mutatja, hogy milyen bizalmat helyeznek a magyarországi szállítóipar jövőjébe.

 

 

Klímasemleges telephely

A zöldmezős beruházásban, Ecseren megépült modern, többfunkciós központ mérföldkő a Volvo Hungária Kft. történetében.

Az új iroda- és haszongépjármű-komplexum klímasemlegesen működik majd, és ez csak egy lépés azok közül, amellyel a környezettudatosságra törekedtek. A fejlesztésben mintegy 5,5 ezer négyzetméternyi területen épült fel a truck center, ezen túl több mint 23 ezer négyzetméternyi zöldterületet alakítottak ki. A létesítmény maximális szolgáltatást képes nyújtani a cég ügyfeleinek, emellett dolgozóinak komfortos, magas színvonalú munkakörnyezetet biztosít.  

Az átadott ecseri központ négy, egymáshoz organikusan kapcsolódó részében:
-kétszintes iroda,
-teherautó- és buszszerviz,
-vizsga- és oktatóközpont,
-ügyfél pihenő-váró részleg,
-kamionmosó,
-új- és használtjármű kereskedés létesült, valamint itt működik a Volvo saját finanszírozó cége is, a Volvo Financial Services.

 

 

Egy év alatt készült el a modern létesítmény

Az új truck centert az ipari- és kereskedelmi épületek kivitelezésében 30 éves tapasztalattal rendelkező Weinberg ’93 Építő Kft. építette fel. A folyamatáról portálunk több alkalommal beszámolt: a létesítmény alig fél év alatt érte el a szerkezetkész állapotát és ugyanennyi időre volt szükség az épület befejezéséhez is. A bokrétaünnepet követő hat hónap munkálatait, valamint a kihívásokat Borbély János, a Weinberg kivitelezésért felelős projektvezetője foglalta össze portálunknak.

A hideg- és melegburkolási munkálatok elvégzése, valamint az akusztikai burkolatok kialakítása után elkészült a központ egyik legkülönlegesebb része is: az üvegfalakkal övezett belső átrium és a zsaluzia. Létesítettek egy tágas teraszt zöld szigettel, ahol az ügyfelek és a munkavállalók napvitorlák árnyékában pihenhetnek meg. Borbély János kiemelte: az épület tágas, világos munkakörülményeket biztosít az üvegfelületei révén, melyek mindegyike árnyékolható, gazdaságosabbá téve az épület fenntartását.

 

A kihívásokból előnyöket kovácsoltak

A Weinberg a kivitelezés során nagy hangsúlyt fektetett az ökológiai lábnyom csökkentésére. A kézzel fogható környezettudatosságot, valamint a maximális problémamegoldást mutatja, hogy a kihívásokból olyan előnyöket kovácsolt a kivitelező, amelyeket a projekt szolgálatába állított. A magas talajvízszintet például egy, a tervezőkkel egyeztetett koncepció alapján drénrendszer kiépítésével kezelték, az így összegyűjtött vizet fel tudták használni a kivitelezés során. A földmunkák közben kitermelt, majd depóban tárolt földet pedig a visszatöltéseknél tudták újrahasznosítani – avatott be a részletekbe a projektvezető.

 


A létesítmény megtervezésekor nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy az egyes helyiségek zajterhelését a minimális szintre szorítsák le, ezt megfelelő eszközök és berendezések kiválasztásával értek el. Az építkezés során a kivitelező együttműködött a Volvo szervizelési technológiai részlegével, így a menet közben felmerült igényeket is figyelembe tudták venni.

Borbély János érdekességként említette meg, hogy az építési területen belül - de kellően távol a munkavégzés helyétől -, egy partfalat alakítottak ki a gyurgyalagok számára, ahol zavartalanul költhettek a madarak.

 

Érzelmekkel teli fejezet zárul és nyílik az új központ átadásával

Új kihívásokat és távlatokat nyit a Volvo Hungária Kft. munkavállalói előtt a cég új központja. Somogyi Tamás, a Volvo Hungária Kft. service market és retail igazgatója, egyben az ecseri beruházási projekt vezetője portálunknak elmondta: megalapítása óta, 25 éve jegyzi székhelyéül a XVII. kerületi, Cinkotai úti telephelyet a vállalat.

„Számos olyan kollégával büszkélkedünk, akik már negyed évszázada ezt a bázist nevezik munkahelyüknek, ezért természetesen érzelmileg is kötődünk a jelenlegi telephelyhez. Az ecseri ipari parkban felépülő új irodaház és szerviz elkészülését azonban még nagyobb izgalommal várják dolgozóink.”

 

 

Iroda és szervizközpont az ügyfelek és a munkavállalók igényeire tervezve

Somogyi Tamás hozzátette, a korszerű, ergonomikus irodaház kényelmes munkakörnyezetet biztosít a szellemi munkát végzőknek, a tehergépjármű- és buszszerviz pedig a legkorszerűbb berendezésekkel teszi gördülékennyé és hatékonnyá a munkavégzést. A klímasemleges módon üzemeltetett új Truck Center lesz Közép-Európa legmodernebb Volvo Truck Centere. A mindenki számára könnyen megközelíthető új bázist úgy tervezték meg és alakították ki, hogy a munkavállalók és az ügyfelek közelebb kerülhessenek egymáshoz, ezáltal hatékonyabb kapcsolatok jöjjenek létre.

 

 

A márkaimázshoz megfelelő környezet létesült

A cég munkatársai az augusztusi ünnepélyes átadó után, szeptemberben költöznek be az új központba. „Ecseren az ügyfeleket is számos újdonság fogadja majd. A telephely jobb megközelíthetőségen kívül, a korszerű kialakítás és eszközpark révén, interaktívabb és a korábbinál még magasabb színvonalú szolgáltatással várjuk őket. Az új vásárlói pihenő-váró részleg, a komfortos oktatóközpont, az új- és használt járművek átadására tágas és fedett járműátadó helyiség, vizsgasor, kamionmosó, az organikusan kapcsolódó irodák és szervízsorok a Volvo Trucks magas márkaimázsának megfelelő környezetet biztosít” – sorolta Somogyi Tamás. Az elektromos személyautó- és tehergépjármű töltőállomások akár új üzleti kapcsolatok megteremtéséhez is lehetőséget kínálnak, a klímasemlegesség támogatása mellett.

 

 

Galéria

Mi épül?Weinberg '93 Építő Kft.Óbuda GroupEcsercsarnoképítésVolvofenntarthatóságkörnyezettudatos építészöldmezős beruházás

Hírlevél

Hirdetés