2024.04.20, Szombat
Több tízmilliós megtakarítást hoz az új kaposvári járműtelep

Több tízmilliós megtakarítást hoz az új kaposvári járműtelep

magyarepitok.hu, mti

2016.11.01. 10:00 - Hegedűs Gergely

Kiírták a közbeszerzést a kaposvári buszgarázsra, a 4,2 milliárdos beruházásban többek közt járműjavító és üzemanyagtöltők épülnek.

Hirdetés

A Kapos Holding Közszolgáltató Zrt. kihirdette a közbeszerzést a kaposvári járműtelep tervezésére és kivitelezésére. A 4,2 milliárd forintos beruházásban Kaposvár 100 milliós önrész vállalásával teljesen új telephelyet épít helyi járatú gázüzemű, elektromos és diesel buszainak.

A beruházásban hatezer négyzetmétert építenek be, elsősorban a tavaly üzembe helyezett sűrítettgáz-üzemű autóbuszok tankolását, szervizelését, műszaki vizsgáztatását végzik majd itt. A gáztöltő állomás ugyanakkor nyitott lesz a városlakók előtt is. A projekt részeként 500 millió forintból elektromos autóbuszokat is beszerez a város.


Háromféle üzemanyagot lehet majd tölteni

A közbeszerzési értesítő szerint a projektben a jelenlegi építmények bontása, illetve több mint 20 ezer köbméternyi földmunka elvégzése a feladat, továbbá

  • egy 4 ezer négyzetméteres járműjavító csarnok,
  • funkcionális tárolóépületek,
  • üzemanyagtöltő állomások (hagyományos, elektromos és CNG üzemanyag),
  • valamint irodaépület, porta, zöldterület és térburkolat kialakítása.


Mostantól nem kell külső cégekkel dolgoztatni

A város eddig külső cégekkel végeztette el járművei karbantartását, a fejlesztésnek köszönhetően évente több tízmillió forintot takaríthatnak meg. A telephely szolgáltatásait külső megrendelők is igényelhetik. A buszgarázs egy hulladékgazdálkodási vállalat korábbi telephelyén épül meg a Cseri úti négyhektáros területén.

A Modern városok programra 75 milliárd forintot költenek a következő években a megyeszékhelyen.

közlekedésfejlesztésMi épül?Kaposvár

Hírlevél

Hirdetés