2024.03.29, Péntek
A ZÁÉV befejezte a körmendi kórház felújítását
kormendhirado.hu

A ZÁÉV befejezte a körmendi kórház felújítását

MTI

2016.11.21. 11:58 - Antal Zsófia

Javult a belgyógyászat, a sebészet és a járóbeteg-ellátás helyzete is, az intézmény heteken belül ismét fogadja a betegeket.

Hirdetés

Befejeződött Körmenden a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Batthyány-Strattmann telephelyének 1,7 milliárd forint értékű felújítása, melyet a ZÁÉV Építőipari Zrt. végzett el. A betegeket december közepétől fogadja a megújult intézmény - közölte Nagy Lajos, a Markusovszky Kórház főigazgatója.

A főigazgató a körmendi kórház felújításáról elmondta: a központi épületben a belgyógyászat, a sebészet és a járóbeteg-ellátás is jobb körülmények közé került, megújult a műtőblokk és korszerűbb műszerek is érkeznek az intézménybe. A hatszintes épület földszintjén a sürgősségi ellátás, a diagnosztika és egyes szakrendelések kapnak helyet, az első emeleten pedig további szakrendelők lesznek. A krónikus belgyógyászat a második szinten működik, a felsőbb emeleteken pedig a sebészet és a műtők találhatók.

Bebes István, Körmend polgármestere a beruházással kapcsolatban korábban úgy fogalmazott: a Batthyány-Strattmann László Kórház felújítása az elmúlt 50 év legjelentősebb egészségügyi fejlesztése a térségben, nemcsak a körmendiek, hanem a térség minden polgárát szolgálja majd.

kórházfejlesztésZÁÉV Építőipari Zrt.Mi épül?Körmend

Hírlevél

Hirdetés