2024.03.28, Csütörtök
Luxuslakásokból épül lakópark a pesti Duna-parton

Luxuslakásokból épül lakópark a pesti Duna-parton

mti, magyarepitok.hu

2016.11.09. 15:32 - Hegedűs Gergely

A XIII. kerületi fejlesztésben egymillió forintos négyzetméterár mellett már az átadás előtt elkelt az ingatlanok nagy része.

Hirdetés

A tervek szerint jövő nyárra elkészül a budapesti Marina Part-beruházás újabb üteme, a Margitsziget és a Népsziget között található Marina Bay. A lakó- és ipariingatlan-fejlesztő Autóker Holding Zrt. 48 luxuslakást alakít ki a XIII. kerületi városrészben.


Könnyen mozdítható belső falak, tágas terasz

Szigeti Csúcs Balázs, az Autóker Holding üzletfejlesztési vezetőjének közlése szerint az átlagos négyzetméterár 1 millió forint, már az előértékesítési szakaszban az ingatlanok nagy része elkelt. A cég honlapján a kínált lakások méretei 76 és 140 négyzetméter között váltakoznak. A honlapon hirdetett penthouse lakások tágas terekkel, különleges belső kialakítással, nagy belmagassággal és nagyméretű terasszal bírnak. Az építkezéskor használt technológia lehetővé teszi, hogy a belső falak könnyedén mozdíthatók legyenek, így az elrendezés rugalmasan alakítható.


Jövőre újabb 70 lakás épül

A beruházás következő üteme jövő nyáron kezdődhet a Marina Bay melletti, szintén öbölparti két telken. A következő két épület egyenként 35 lakásos lesz, ezekben is kizárólag nagy teraszos, dunai örökpanorámás luxusingatlanok lesznek.

Az Autóker Holding a Marina Parton kívül további projekteket is vizsgál és hamarosan a vidéki ingatlanpiacon is megjelenik. Előkészítés alatt áll, 2017. évi kezdéssel egy exkluzív 50 lakásos ingatlanfejlesztés Balatonlellén is, közvetlenül a Balaton partján.


Most már a beruházók vadásznak a kivitelezőkre

Szigeti Csúcs Balázs a cég közleményében az utóbbi hónapokban megváltozott piaci helyzetre is kitért. Hangsúlyozta, hogy az új lakások 5 százalékra csökkentett áfája, illetve az ennek is köszönhetően élénkülő kereslet jelentősen megnövelte a vállalkozói kedvet. A makrokörnyezet is kedvező, így egyre többen újra a kivitelezői és beruházói piacra lépnek, ahol megfordult a tendencia, a növekvő beruházói igény miatt a beruházónak versenyezniük kell a kivitelezőkért.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy a lakáspiac felfutását és a lakásárak növekedését emellett számos folyamat segíti: az alacsony kamatú hitelek, a növekvő foglalkoztatottság, az új építésű lakásokat terhelő áfa csökkentése és a csok kibővítése egyaránt a további bővülés irányába mutatnak.

Az Autóker Holding legismertebb fejlesztése a Gozsdu-udvar, de számos egyéb belvárosi lakóingatlan köthető hozzá: a Szinyei Merse Ház, a Cézár Ház, a Kleopátra Ház vagy a Római Kert. A cégcsoport emellett nettó 75 ezer négyzetméter ipari ingatlannal is rendelkezik a fővárosban.

Mi épül?új építésű ingatlanokingatlanfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés