2024.07.25, Csütörtök

Hirdetés

Év elején indul a termelés Gyöngyöshalász abroncsgyárában
team-bhp.com

Év elején indul a termelés Gyöngyöshalász abroncsgyárában

MTI

2016.12.27. 16:01 - Antal Zsófia

Az Apollo Tyres Heves megyei, a Market Zrt. által kivitelezett 475 millió eurós beruházása a terveknek megfelelően halad, 300 magasan képzett alkalmazottat már fel is vettek.

Hirdetés

Megnyitása után az Apollo Tyres gyöngyöshalászi gyára évente 5,5 millió személyautó- és kisteherjármű-, valamint 675 ezer darab busz- és tehergépjármű-abroncsot fog előállítani az európai piacra. A Market Zrt. által kivitelezett üzemben Apollo és Vredestein márkájú abroncsok készülnek majd. A magyar komány által nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűnek nyilvánított beruházás alapkövét 2015. áprilisában tette le Orbán Viktor miniszterelnök és Onkar S. Kanwar, a vállalat elnök-vezérigazgatója.

A gumiabroncsgyártó vállalat közölte: a termelés beindítására nagy erőkkel készülnek, a cég már most több mint 300 magasan képzett mérnököt, technikust és abroncsgyártó szakembert alkalmaz. A munkatársak egy 10 hetes szakmai gyakorlaton is részt vettek a cég Indiában és Hollandiában található gyáraiban az elmúlt egy év során. A tréning célja, hogy a szakemberek magabiztos tudással vegyenek részt a gyöngyöshalászi gyár ultramodern technológiát képviselő gépeinek beüzemelésében, illetve a jövő év elején zökkenőmentesen indíthassák el azokat.

Az Apollo Tyres részt vesz a duális képzésben is: egy gyöngyösi és egy hevesi középiskolával, valamint a Miskolci Egyetemmel működik együtt annak érdekében, hogy kinevelje a gumiipari szakemberek következő generációját. Az első középiskolai osztályok ebben a tanévben indultak el.

Market Építő Zrt.Mi épül?autóiparüzemépítésGyöngyöshalász

Hírlevél

Hirdetés