2024.03.19, Kedd
Gyógyhelyként fejlesztik tovább Kehidakustányt

Gyógyhelyként fejlesztik tovább Kehidakustányt

mti

2017.01.01. 08:44 - Hegedűs Gergely

A Zala megyei településen kerékpárutak, sétálóutak épülnek, a tíz százalékos nyereséggel működő fürdőt és a hozzá tartozó szállodát is fejlesztik.

Hirdetés

Gyógyhellyé nyilvánította Kehidakustányt az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ). A termálfürdővel is rendelkező település a minősítéssel olyan pályázati forrásokhoz juthat, amelyből számos környezetépítő és -szépítő fejlesztés valósulhat meg.


A fürdő felfelé ívelő pályára tette a tette települést

A Zala megyei település polgármestere az MTI-nek kifejtette jövőre infrastrukturális beruházásokra nyújtanak be pályázatokat: sétálóutak épülhetnek, bővíthetik a kerékpárutakat és lehetőség nyílik a tározótó környezetének kiépítésére. Lázár István (független) kiemelte: az 1100 lelkes település nagyrészt a fürdő kiépítésének köszönheti a fejlődését, és azt is, hogy az intézményeket - óvodát, iskolát, orvosi rendelőt - magas színvonalon tudja működtetni.

A 2,5 milliárdos beruházással épült termálfürdőt 2003 februárjában adták át Kehidakustányban. A szükséges forrás kormányzati és önkormányzati támogatással, valamint vállalkozói befektetéssel jött létre, a kivitelezést a ZÁÉV Építőipari Zrt. végezte. A következő években 5 milliárd forintos beruházással tovább bővítették a szálláshelyeket, apartmanos élményfalut építettek.


Milliárdos forgalom és tíz százalékos nyereség

A családbarát termálfürdőben a beépített terület nagysága 14,5 ezer négyzetméter, a létesítményben összesen 15, köztük szabadtéri, valamint mediterrán hangulatú fedett termálfürdő található. Horváth Tihamér, a Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő igazgatója kifejtette, nyugodt fürdést biztosítanak az idősebbeknek és a gyógyulni vágyóknak. Az élményelemekkel ellátott részben pedig szórakozási lehetőséget adnak a fiataloknak, míg a családoknak közös programokat szerveznek.

A termálfürdő éves árbevétele eléri az 1 milliárd forintot. A 10 százalék nyereség nagy részét fejlesztésekre fordítják, a következő években szállodafejlesztést szeretnének megvalósítani, a termálfürdő pedig új élményelemekkel bővül. A Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdőbe évente átlagosan 300-320 ezer vendég érkezik, akiknek 90 százaléka belföldi.

Mi épül?fürdőfejlesztésKehidakustány

Hírlevél

Hirdetés