2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Elfogadták Nyíregyháza idei költségvetését: jégcsarnok és új óvoda épül
nyiregyhaza.hu

Elfogadták Nyíregyháza idei költségvetését: jégcsarnok és új óvoda épül

MTI

2017.01.27. 10:15 - Antal Zsófia

Az összesen több mint 47 milliárd forintos tervezetben emellett közlekedésfejlesztés, épületfelújítás, út- és járdaépítés is szerepel.

Hirdetés

Több mint 47 milliárd forintos főösszeggel elfogadta Nyíregyháza önkormányzatának 2017-es költségvetését csütörtöki ülésén a város közgyűlése. Az erről szóló határozat- és rendelettervezeteket 15 igen szavazattal két nem ellenében, öt tartózkodás mellett hagyták jóvá a képviselők.

A hiány mértéke meghaladja a 11,1 milliárd forintot, ebből 9,8 milliárd forintot az előző évi költségvetési maradványból, 797 millió forintot hosszú lejáratú hitelből, 500 millió forintot pedig hosszú lejáratú kölcsön felvételével finanszíroznak - olvasható az elfogadott rendeletben. Az önkormányzat a kiadások között 100 millió forint általános és 5 milliárd forintos céltartalékot állapított meg. Az idei költségvetés több mint 21 milliárd forinttal haladja meg az előző évi pénzügyi tervet.

Az elfogadott rendelet kiemelten foglalkozik a városfejlesztéssel, a feladatok között szerepel:

  • út- és járdaépítés,
  • új autóbuszmegállók építése,
  • a gyepmesteri telep bővítése,
  • az intézmények épületeinek felújítása (több mint 450 millió forintból),
  • egy új jégcsarnok felépítése (építési költsége várhatóan 481 millió forint, amelyhez az önkormányzat pályázati önerőt is biztosít),
  • a kórház területére tervezett új óvoda megépítése (melyhez a helyhatóság 142 millió forintot nyert el, saját erőből pedig 97 millió forintot tesz hozzá az önkormányzat).

A települési támogatásokra mintegy 430 millió, sportcélokra 82 millió, kulturális nagyrendezvények megtartására és együttesek támogatására 52 millió forintot fordít a helyhatóság. Az Integrált Közlekedésfejlesztés Operatív Program (IKOP) keretében 5 milliárd forintot fordítanak a város közösségi közlekedésének fejlesztésére 47 új autóbusz beszerzésével. A költségvetés emellett lehetőséget adott az önkormányzat intézményeiben dolgozó alacsony keresetű dolgozók juttatásainak és a köztisztviselői illetményalapnak a növelésére is.

közlekedésfejlesztésMi épül?épületfelújításNyíregyházasportberuházásokIKOPóvodafejlesztés

Hírlevél

Hirdetés