2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Évi tízmillió forintot spórolhat a nagykanizsai kórház megújuló konyhája
8800.hu

Évi tízmillió forintot spórolhat a nagykanizsai kórház megújuló konyhája

MTI

2017.01.28. 19:26 - Antal Zsófia

Negyvenhárom év után teljes korszerűsítésen esik át a Kanizsai Dorottya Kórház konyhaépülete, ahol ezentúl az önkormányzat intézményeinek is főznek majd.

Hirdetés

A Kanizsai Dorottya Kórház 254 millió forintot nyert el konyhájának teljes körű korszerűsítésére - közölte Brünner Szilveszter, az intézmény főigazgatója. Tájékoztatása szerint a az összeget a fenntartható működést célzó szakmai, gazdasági és strukturális intézkedések támogatására rendelkezésre álló mintegy 15 milliárd forintos keretből ítélték meg a múlt év végén megjelent kormányrendelet alapján.

A pályázati forrásból korszerűsítik a kórház konyhájának energetikai rendszerét, vagyis kicserélik a fűtést és a nyílászárókat, illetve szigetelik az épületet, amely új padlóburkolatot is kap. Mindezen felül a konyha elavult hűtési rendszerét és konyhatechnikai eszközeit is újra cserélik.

A főigazgató hozzátette: a konyhaépületet 1974-ben adták át, azóta csak 1995-ben történt egy részleges felújítás. A mostani korszerűsítéssel évente 20-25 százalékkal, mintegy tízmillió forinttal csökken majd a kórházi konyha működtetésére fordított összeg. A jelenleg naponta ötszáz-hatszáz adag ételt előállító konyha a korszerűsítést követően a nagykanizsai önkormányzati intézmények számára is tud majd ételeket készíteni.

kórházfejlesztésMi épül?épületfelújításNagykanizsaenergetikai beruházás

Hírlevél

Hirdetés