2024.03.29, Péntek
Háromszintes épületet alakít át a Táncművészeti Főiskola számára a Laterex
osszmagyar-oromhir.blogspot.com

Háromszintes épületet alakít át a Táncművészeti Főiskola számára a Laterex

MTI

2017.01.26. 09:30 - Antal Zsófia

A másfél milliárd forintos projekt során a Táncpedagógus- és Koreográfusképző Intézet új székhelyét alakítják ki a XIV. kerületben.

Hirdetés

A Magyar Táncművészeti Főiskola intézetének új székhelyét a Laterex Építő Zrt. a jelenlegi, Columbus utcai campus mellett álló, az intézmény tulajdonában lévő egykori irodaépület átépítésével alakítja ki - olvasható a főiskola szerdai közleményében. A kivitelezők január 20-án vették birtokba a területet, az építkezés a tervek szerint 225 napig tart, és a munkák befejezésétől függően az év vége felé már megkezdődhet a pedagógus, a koreográfus és az elméleti szakok fokozatos átköltöztetése az eddigi VII. kerületi, Kazinczy utcai épületből.

Ezzel megszűnik a 2017 februárjától egyetemi rangra emelt intézmény földrajzi széttagoltsága, és a Columbus utca - Dorozsmai utca - Amerikai út - Kacsóh Pongrác út által határolt területre koncentrálódik az oktatási intézmény teljes tevékenysége.

A Stúdió In-Ex tervei alapján készülő létesítmény három épületrészében, három szinten egyebek mellett hat tánctermet, három tantermet, kilenc vendégszobát, öltözőket, tanszéki és adminisztrációs irodákat, közösségi tereket, kiszolgálóhelyiségeket, közlekedőket, zöldtetőt és teraszt alakítanak ki.

A projekt szponzora az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a beruházást az Állami Balett Intézet egyik alapítójáról és első igazgatójáról, valamint feleségéről, a Vaganova-féle balettmetodika magyarországi meghonosítójáról Lőrinc-Merényi-projektnek nevezték el.

LATEREX Építő Zrt.Mi épül?oktatási beruházás

Hírlevél

Hirdetés