2024.03.28, Csütörtök
Tizenegy medencével, hétezer négyzetméteren nyit jövőre Csillaghegy új strandfürdője
Vendégek a Csillaghegyi Strandfürdő és Uszoda téliesített medencéjében január 26-án. (MTI)

Tizenegy medencével, hétezer négyzetméteren nyit jövőre Csillaghegy új strandfürdője

MTI

2017.01.26. 14:09 - Antal Zsófia

A hárommilliárdos beruházás alapkőletétele csütörtökön történt. A létesítmény részét képezi majd egy wellness részleg, szaunavilág és gyerekparadicsom is.

Hirdetés

Jövő tavasszal, vagy legkésőbb nyár elején várható a Csillaghegyi Strandfürdő és Uszoda új fürdőegységének megnyitása. A több mint hárommilliárdos beruházás alapkövét és az időkapszulát csütörtökön tette le Tarlós István főpolgármester, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Óbuda-Békásmegyer országgyűlési képviselője és a Budapest Gyógyfürdői És Hévizei Zrt. (BGYH) vezérigazgatója, Szőke László.

A kivitelezést a Pusztakúti úti helyszínen az európai közbeszerzések honlapja szerint a Kalotherm Építőipari Zrt. végzi el. Szőke László elmondta, hogy hét szinten épül meg a fürdő, összesen hétezer négyzetméternyi fürdőterületet építenek be tizenegy medencével. A strand három szabadtéri medencéje is megmarad. A fürdő egyik éke lesz egy Barcsay Jenő által készített mozaik, amelyet a hamarosan lebontandó régi újpesti fürdőből hoznak majd át.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter (k) a Csillaghegyi Strandfürdő és Uszoda új fürdőegységének alapkőletételén január 26-án. Jobbról Tarlós István főpolgármester (j2) és Szőke László, a BGYH Zrt. vezérigazgatója (j). (fotó: MTI)

Tarlós István szerint az alapkőletétellel újabb jelentős állomásához érkezett a főváros fürdőfejlesztési programja, ugyanis a fejlesztésnek köszönhetően Budapest egy újabb, egész évben nyitva tartó fürdőegységgel gazdagodik. A főváros és a BGYH vezetésének nem titkolt célja, hogy megőrizze és folyamatosan továbbfejlessze Budapest gyógyfürdőit és strandjait.

A főpolgármester hozzátette, hogy a főváros és a BGYH most bejelentett szolgáltatásbővítő beruházásának célja kettős: a tervezett épület egyrészt a lakosság színvonalasabb kiszolgálását kívánja szolgálni wellness részleggel, szaunavilággal, gyerekparadicsommal, valamint étteremmel, másrészt otthont nyújt a sportolók, elsősorban az utánpótlás részére.

Mi épül?építőipari cégekÓbuda-BékásmegyerBudapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.fürdőfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés