2024.04.16, Kedd
Üzletek, éttermek és irodák nyílnak a teljesen átépülő tatabányai Fő téren
google.com

Üzletek, éttermek és irodák nyílnak a teljesen átépülő tatabányai Fő téren

MTI

2017.01.13. 10:54 - Antal Zsófia

Az önkormányzat és egy magánbefektető jóvoltából közösségi tér jön létre két új épülettel és mélygarázzsal még az idei év során.

Hirdetés

Tatabánya önkormányzata uniós forrásokból 1,7 milliárd forintot nyert el a Fő tér és környéke átépítésére. A beruházásba magánbefektetőt is bevonnak, aki üzletházat és szolgáltatóközpontot épít a téren. Az önkormányzat a pályázat forrásaiból mélygarázst hoz létre, továbbá egy közösségi teret alakít ki – mondta el Schmidt Csaba (Fidesz-KDNP), a város polgármestere csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A polgármester hozzátette: az üzletház építésére projektcéget hozott létre a városüzemeltetést végző, önkormányzati tulajdonú T-SZOL Zrt. és a TBP Ingatlanhasznosító Zrt. (a Talentis csoport tagja). A T-SZOL Zrt. a terület biztosításával szállt be a cégbe, annak ötvenszázalékos tulajdonrészét birtokolja.

A közös cég két épületet emel a téren. A kisebb, 300 négyzetméteres létesítményben kapnak helyet a városban működő közműcégek ügyfélszolgálati irodái, valamint egy bankfiók. A nagyobb épületben kereskedelmi és vendéglátóipari helyiségek bérelhetők, emellett egy nagyobb élelmiszerboltot létesítenének. A tervek szerint a beruházás még 2017-ben megkezdődik.

Zsohár Melinda, a TBP Ingatlanhasznosító Zrt. sajtóreferense elmondta, hogy társaságuk több hónapos kiválasztási folyamat eredményeként csatlakozott a projekthez. A társaság az elmúlt években számos, kétmilliárd forint feletti beruházás lebonyolításában vett részt, például Herceghalmon irodaházat és szállodát építettek.

Mi épül?új építésű ingatlanokTatabányamélygarázsiroda

Hírlevél

Hirdetés