2024.03.29, Péntek
Forgalomcsillapító beruházásokat hajtanak végre Újlipótvárosban

Forgalomcsillapító beruházásokat hajtanak végre Újlipótvárosban

onkormanyzat.mti.hu

2017.02.14. 16:25 - Antal Zsófia

A XIII. kerület önkormányzata megnövelt keretből javítja a helyi úthálózatot, s lassító burkolati küszöböket, K+R zónát, új gyalogátkelőket és járdafelújítást is tervez.

Hirdetés

Az önkormányzat Tempo30 néven forgalomcsillapított övezeteket alakít ki Újlipótvárosban a Budapest Közút Zrt-vel közösen. Az egyenrangú csomópontokat úgy alakítják át, hogy az útburkolat a gépjárművezetőket a csomóponthoz közeledve lassításra kényszerítse. Az első csomóponti küszöb már tavaly decemberben elkészült a Radnóti Miklós és a Tátra utca kereszteződésében. A Jász utca Rokolya és Dolmány utca közötti szakaszán két oktatási intézmény is található, ezért ide két forgalomcsillapító küszöb építését tervezik az új tanév kezdetéig.

A Hegedűs Géza Általános Iskola előtt szintén a 2017/2018-as tanév kezdetére K+R, azaz „Kiss and Ride” zónát alakítanak ki: ez olyan megállásra kijelölt hely, ahol a járművel csak rövid ideig tartózkodhatnak, elkerülve azok feltorlódását.

A gyalogosforgalom segítésére négy gyalogátkelőhelyet, valamint egy gyalogos-kerékpáros átkelőhelyet építenek ki a Pannónia, a Cserhalom, a Kassák Lajos és a Népfürdő utcában.

2017 során átépítik az alábbi járdaszakaszokat is:

  • Országbíró utca 2. előtti megsüllyedt aszfaltjárda,
  • Madarász Viktor utca 1. keleti oldali járdaszakasz,
  • Kassák Lajos utca (Huba utca – Csángó utca közötti szakasz) aszfaltjárda,
  • Hegedűs Gyula utca 45-47. előtti aszfaltjárda,
  • Tátra utca járdája (felmérés szerint).

2016 tavaszától a kerületben teljes munkaidős útfelügyelő dolgozik. Az általa jelentett hibák jelentős mennyisége miatt 2017-ben megnövelt, több mint 321,2 millió forintos útfenntartási keret mellett döntött az önkormányzat.

közlekedésfejlesztésMi épül?XIII. kerület

Hírlevél

Hirdetés