2024.03.28, Csütörtök
Nagy átalakulás előtt áll Paks, új lakónegyedet is kap
paksihirnok.hu

Nagy átalakulás előtt áll Paks, új lakónegyedet is kap

MTI

2017.02.22. 10:02 - Antal Zsófia

Tizenhét millió forintos díjazással városrendezési és építészeti ötletpályázatot hirdetett a paksi önkormányzat egy újonnan építendő, négyszáz lakásos lakópark kialakítására.

Hirdetés

Horváth András, a város főépítésze elmondta, hogy a tervpályázat egy zöldmezős lakóterület kialakításáról szól: az atomerőmű létesítése idején épült lakótelep és a kertvárosi övezet határán egy körülbelül négyszáz lakásos lakónegyed kialakítását tervezik. Ilyen léptékű fejlesztés nem sok volt Magyarországon, ez egy ritka alkalom - húzta alá Horváth András, hangsúlyozva, hogy szép maga a feladat, de vonzó a díjazás is.

A pályaművek díjazására és megvételére nettó 17 millió forintot biztosít a város önkormányzata, a legmagasabb díj 6 millió forint. A megvétel legkisebb összege egymillió forint. A pályaművek beérkezésének határideje 2017. április 10.

Paks az atomerőmű tervezett bővítése és az ahhoz kapcsolódó hatások eredményeképpen nagy városfejlesztési kihívások előtt áll. A Tolna megyei településen érezhetően megnőtt a lakásépítési kedv, a befektetők felismerték, hogy sok új lakásra lesz szükség a városban. A fejlesztések eddig kihasználatlan területek bevonását is szükségessé teszik, és több alulhasznosított terület is beépítésre kerülhet - fejtette ki a főépítész.

Mi épül?tervpályázatlakóparkPaks

Hírlevél

Hirdetés