2024.04.16, Kedd
Nyolcezer lakás környezete újulhat meg a Ferencvárosban
9.kerulet.ittlakunk.hu

Nyolcezer lakás környezete újulhat meg a Ferencvárosban

MTI

2017.02.18. 08:19 - Antal Zsófia

A József Attila lakótelepre is kiterjed a IX. kerületi városrehabilitáció: pályázatot írtak ki a közterületek átfogó rendezésére, emellett a társasházak energetikai korszerűsítésére is sor kerülhet.

Hirdetés

Tervpályázatot írt ki a ferencvárosi önkormányzat a József Attila-lakótelep megújítására – közölte a IX. kerület pénteken. Budapest egyik legkedveltebb lakótelepe megépítése óta nem sokat változott, miközben kifejlődött jelentős növényzete komoly értékké vált. A társasházak jogos igénye egyebek mellett az energetikai korszerűsítés, amelynek költségeit ráépítésekből állnák.

A zöldfelületi, közterületi rendszer sokszor esetlegesen kialakult állapotát hozzá kell igazítani a tényleges igényekhez: a cél a parkok és pavilonok megújítása, közösségi központ rendezése, valamint az Üllői út zajvédelmének és a parkolás problémáinak megoldása – áll a közleményben. A településrendezési és építészeti tervpályázat eredményét június 13-án hirdetik ki.

Szűcs Balázs, Ferencváros főépítésze szerint a Magyarországon a szocializmus alatt épült csaknem nyolcszázezer lakótelepi lakás 1 százaléka található a IX. kerületi József Attila-lakótelepen. Most az önkormányzat kísérletet tesz arra, hogy a lehető legszélesebb körben összegyűjtse a településtervezői és építész szakma ötleteit, hogy a nemzetközi díjakkal kitüntetett ferencvárosi városrehabilitációhoz hűen, a kerület lakosságának harmadát érintő területen példát mutasson Magyarország többi lakótelepe számára - fejtette ki a főépítész.

Mi épül?tervpályázatenergetikai beruházásközterekFerencvárosvárosrehabilitáció

Hírlevél

Hirdetés