2024.03.19, Kedd
Eltűnik a Budapest panorámáját csúfító hatalmas épület

Eltűnik a Budapest panorámáját csúfító hatalmas épület

vg.hu, magyarepitok.hu

2017.03.20. 17:10 - Hegedűs Gergely

A Margit-híd fölötti hegyoldalon évtizedek óta romosodó SZOT-üdülőt teljesen lebontják, a pazar kilátással rendelkező óriásingatlanon a Rózsadomb Panoráma Kft. épít lakásokat.

Hirdetés

A beruházó megkapta a jogerős építési engedélyt, így megkezdődhet az egykori SZOT-üdülő helyére tervezett társasház építése a Rózsadombon – írja a vg.hu.

A beruházó Rózsadomb Panoráma Kft. a korábbi sajtóhírek szerint teljesen lebontja a romos állapotban lévő épületet, és új alapokon kivitelezi a lakásokat a Vérhalom utca 17.-19. szám alatti ingatlanon.


Eddig egyik tulajdonos sem bírta átépíteni

A hároméves munkával 1971-re megépített, 500 ágyas SZOT-üdülő hosszú évek óta csúfítja a budai hegyoldal Margit-híd felőli látványát, műszaki állapota életveszélyes. Az épület a rendszerváltásig működött szállodaként, majd részleges visszabontása után üresen maradt, és hosszú éveken át csak a tulajdonosváltások, illetve a sorra meghiúsult hasznosítási tervek miatt került be a hírekbe.

A vg.hu azt írja, az építési tervdokumentáció összeállítását országos tervpályázat előzte meg a Magyar Építész Kamara bevonásával. A beruházó a fejlesztést az Építész Stúdió Kft. által megálmodott koncepció alapján valósítja meg a főváros egyik legpazarabb kilátással rendelkező óriásingatlanán.


A környék közterülete is megújul

Az Index korábbi cikkében ismertette az Építész Stúdió tervét, eszerint az új épületen az erkélyeket üvegkorlátokkal szerelik fel, és zöld növénykazettákkal osztják kisebb erkélyekre. Így részint a tükröződő felületek, részint az élő lombok „álcázzák” az épületet.

Kép: Magyar Építész Kamara

A vg.hu cikke szerint az épület befejezését követően rendezik a szomszédos közterületeket: szélesebb lesz az út és a járda, egyszerűbb lesz a környéken az autós és gyalogos közlekedés.

Mi épül?új építésű lakásokingatlanfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés