2024.04.20, Szombat
Ipari beruházásokkal indul el Kaposvár átfogó fejlesztése
maps.google.com

Ipari beruházásokkal indul el Kaposvár átfogó fejlesztése

MTI

2017.03.23. 10:44 - Antal Zsófia

Meglévő iparterületek újulnak meg és új ipari park nyílik a 171 milliárd forintos Németh István program első lépéseként.

Hirdetés

Kaposvár több mint 1,2 milliárd forintot költ iparterületek korszerűsítésére másfél éven belül. A fejlesztés első, 348 millió forintos kivitelezői szerződését szerdán írták alá. Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármester az eseményen elmondta: a projekt a Raktár utca, az Izzó utca, a Kanizsa utca környékét és a volt SÁÉV-telepet érinti. E négy helyszínen összesen több mint 200 vállalkozás működik.

Az elsőként a Raktár utca környékén kezdődő fejlesztés kedvező hatással lesz a cégek versenyképességére, mert javul a megközelíthetőségük, kulturált környezetben fogadhatják partnereiket, vásárlóikat, s dolgozóik kényelmesebben juthatnak el a munkahelyükre.

A város fejlesztését 2020-ig meghatározó Németh István Program 171 milliárd forintos keretéből finanszírozott beruházás utak, járdák, a közvilágítás megújítását, buszmegállók kialakítását és egyebek mellett a csapadékvíz-elvezetés biztosítását foglalja magában.

Szita Károly szólt arról is, hogy a gazdaságélénkítés jegyében új ipari park nyílik a városban. A már megtelt keleti ipari parkkal szemben 60 hektárnyi területet kisajátítanak és közművesítenek, ennek 575 millió forintos költségével a kormány kiegészíti azt a keretet, amelyet a Modern városok programban Kaposvárra szán.

Mi épül?ipari parkútfelújításKaposvár

Hírlevél

Hirdetés