2024.03.28, Csütörtök
Két új csarnokkal bővít a kaposvári megújuló-energiaipari gyártó

Két új csarnokkal bővít a kaposvári megújuló-energiaipari gyártó

mti

2017.04.27. 09:46 - Hegedűs Gergely

A török Metyx két új, 6 ezer négyzetméter alapterületű csarnokot épít, hogy legyen elegendő helye a megrendelések teljesítéséhez.

Hirdetés

A Metyx Hungary Kft. 10 millió eurót (mintegy 3,1 milliárd forintot) költ fejlesztésekre öt éven belül Kaposváron. A projektről Szita Károly (Fidesz-KDNP), a somogyi megyeszékhely polgármestere Ugur Üstünellel, a cég ügyvezetőjével tartott egyeztetést.

A városháza tájékoztatása szerint a megújulóenergia-ipari berendezésekhez alkatrészeket gyártó török cég 12 hektáros területet vásárol a gyártócsarnokai mellett, ahol két új, 6 ezer négyzetméter alapterületű csarnokot épít.

A bővülés azt jelenti, hogy az 1940-ben alapított társaság magyar leányvállalata újabb 110 embernek ad munkát, ezzel megduplázza dolgozói létszámát két éven belül.

A közlemény a szélerőmű- és a járműgyártás területein is jelentős beszállítónak számító vállalat ügyvezetőjét is idézte. Ugur Üstünel jelezte, a cég jelenlegi legnagyobb problémája, hogy nincs elég helye a megrendelések teljesítéséhez, emellett gondot okoz a szakképzett munkaerő hiánya is. Utóbbit a dolgozóik képzésével igyekeznek enyhíteni. Hozzátette, az új munkahelyek között egyaránt lesznek szakképesítést megkövetelő és betanított pozíciók is.

Mi épül?Kaposvár

Hírlevél

Hirdetés