2024.03.29, Péntek
Látványosan halad a József nádor téri mélygarázs építése
MTI

Látványosan halad a József nádor téri mélygarázs építése

whb.hu

2017.05.02. 13:29 - Antal Zsófia

A West Hungária Bau Kft. által kivitelezett létesítmény térrendezéssel együtt várhatóan egy éven belül elkészül, benne több mint 500 parkolóhellyel.

Hirdetés

A WHB az OTP Ingatlan Zrt. megbízásából az V. kerületi József nádor téren 2016. március 1-én kezdte meg egy háromszintes, 525 férőhelyes, akadálymentesített mélygarázs építését. Kedden friss fényképek készültek az immár több mint egy év zajló építkezés állapotáról.

Az épülő mélygarázs május 2-án. (fotó: MTI)

A garázsban kerékpárok tárolására is lehetőség lesz, valamint az elektromos gépjárművek is saját, töltőállomással felszerelt parkolóhelyet kapnak. A -1. szinten egy autómosó is kialakításra kerül.

A projekt összértéke 3,02 milliárd forint. A téren csak a le- és felhajtó rámpák, valamint a gyalogosok közlekedését lehetővé tevő lépcsőházak, liftek felépítményei jelennek majd meg. Emellett a tér teljes felülete megújul, a parkosítás, füvesítés után egy jobb minőségű, modern zöldfelületet vehetnek birtokba az ide látogatók.

A mélygarázs földmunkái során mintegy 75 ezer köbméter talaj kerül kiemelésre, a teljes létesítmény térfogata pedig több, mint 55 ezer köbméter. A legfelső szintet 2,5 méteres földréteggel fedik le, hogy az oda telepített növényzetnek kedvező feltételeket teremtsenek.

A József nádor tér látványterve (kép: whb.hu)

Az építési kivitelezés 2017 végéig tart, ezt követik majd az V. kerület által végzett térrendezési munkák.

Galéria

WEST HUNGÁRIA BAU Kft.Mi épül?mélygarázs

Hírlevél

Hirdetés