2024.04.19, Péntek
Tizennégy háziorvosi rendelőt korszerűsítenek Debrecenben
(illusztráció - holdon.hu)

Tizennégy háziorvosi rendelőt korszerűsítenek Debrecenben

mti

2017.05.24. 08:00 - Hegedűs Gergely

A Kassai úti rendelő teljes felújításával kezdődött a program, amivel párhuzamosan a járóbetegellátást tehermentesítő első praxisközösség is létrejön.

Hirdetés

Az Új főnix terv gondoskodó város programja részeként elkészült az első teljesen felújított háziorvosi rendelő Debrecenben. A város alpolgármestere sajtótájékoztatón arról számolt be, hogy az idén további tizenegy háziorvosi rendelőt korszerűsítenek, a munkálatokhoz 800 millió forint pályázati forrást nyertek el.    

Széles Diána arról is beszámolt, a most átadott Kassai úti rendelő lesz a város első praxisközösségének központja, melynek szakmai vezetője Kothalawala Dulana Saman, a praxis orvosa lesz. A sajtótájékoztatón a háziorvos úgy fogalmazott, a praxisközösség működtetésével az eddigi orvos-centrikusság helyett a páciens-centrikus ellátás érvényesül. A szűrővizsgálatok, illetve terápiás megoldások egész sorával tudják majd tehermentesíteni a járóbeteg szakellátást.

A háziorvos hozzátette, a svájci modell keretében megvalósult alapellátási modellprogram kiterjesztésével pályáznak uniós forrásokra. Azok felhasználásával hét debreceni orvosi praxis összefogásával jöhet létre az első praxisközösség. 

Mi épül?Debrecenegészségügyi fejlesztés

Hírlevél

Hirdetés