2024.03.29, Péntek
Egyetemisták ötletei alapján újul meg az újbudai Science Park
sciencepark.hu

Egyetemisták ötletei alapján újul meg az újbudai Science Park

sciencepark.hu

2017.06.01. 11:29 - Antal Zsófia

Idén kezdődik a XI. kerületi irodaház felfrissítése, a tervezésre és a kivitelezésre a DVM group csapatát választották ki. A környezetrendezés, a belsőépítészeti koncepció és a homlokzatfrissítés egyformán fontos szerepet kap a felújítás során.

Hirdetés

Az irodaház honlapjának tájékoztatása szerint idén a B épület készül el, 2018-ban az A épületé lesz a főszerep. A belső közös terek látványos átalakuláson mennek át: képzőművész segítségével kézzel festett, márvány hatású burkolatok fogják díszíteni. A jól megközelíthető budai irodaparkot körülölelő egyes kertrészek külön identitást nyernek. Ez nemcsak a tájékozódást könnyíti majd, de változatos használati módokra is lehetőséget nyújt, amelyet a gondosan megválasztott bútorozás is segít.

A felújítást követően zuhanyozók és öltözők is szolgálják majd a két épület bérlőinek kényelmét. Az épület megújulásával olyan területen jönnek létre új irodák és közösségi terek, ahol az elmúlt időszakban rendkívül nehéz volt irodaterületet találni.

A képre kattintva galéria nyílik! (képek: sciencepark.hu)

A beruházási tervek készítése során figyelembe vették az egyetemek közelségét: a tervezésben a fiatal generáció is szerepet kapott. A Science Park tavasszal meghirdetett ötletpályázatán egyetemisták mérhették össze tudásukat és kreativitásukat. A győztesek – Süttő Réka és Szabó Attila – a felújítást végző iroda építészeivel közösen gondolták újra az épület mintairodáját, és pénznyereményben is részesültek. A mintairodát az irodaház látványterveivel közösen szerdán mutatták be.

„Az ötletpályázatot követő közös munka az irodánkban nemcsak a két nyertesnek jelentett nagyszerű lehetőséget, hanem számunkra is izgalmas és inspiráló volt. Az egyetemisták friss ötletei munkatársaink szakértő segítsége mellett igazán egyedi belső térkialakítássá értek” – idézi a Science Park honlapján található közlemény Massányi Tibort, a DVM group ügyvezető partnerét.

Galéria

Mi épül?építőipari cégektervpályázatÚjbudairodairoda

Hírlevél

Hirdetés