2020.10.23, Péntek
Új tanműhely segíti az építőipari hiányszakmák utánpótlását
kolcseytv.hu

Új tanműhely segíti az építőipari hiányszakmák utánpótlását

MTI

2017.06.30. 10:32 - Antal Zsófia

Felépült Tiszalökön az épületgépészeti kivitelezéssel foglalkozó Hot and Cold Therm Kft. tanműhelye, amelynek segítségével 60 tanuló folyamatos képzése valósul meg szeptembertől.

Hirdetés

Benkő Zoltán, a cég ügyvezetője elmondta, a beruházás 225 millió forintba került, ebből 150 millió forintot a Nemzetgazdasági Minisztérium biztosított. A tanműhelyben nyolc hiányszakmában kezdik el szeptembertől a gyakorlati képzést, ilyen például az épületgépészeti csőhálózat-szerelő, a kőműves, a hegesztő, a burkoló, a festő és a bútorasztalos szakma.

Az oktatási centrum átadásán Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár hangsúlyozta, kiemelten fontos az észak-alföldi térségben is a szakképzés folyamatos fejlesztése, hiszen a mostani munkaerőpiaci helyzetben szüksége van a magyar gazdaságnak jól képzett szakemberekre. Közölte, a folyamatos felnőttképzés a munkavállalás szerves részévé válik, 2017-ben a vállalati képzések rendszerének felgyorsítását 45 milliárd forint uniós forrás segíti majd, amelyre várják az építőipari nagyvállalatok és kisebb cégek pályázatait is.

Mi épül?épületgépészetTiszalökoktatási beruházásNemzetgazdasági Minisztérium (NGM)

Hirdetés

Hírlevél

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés