2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Öt éven belül többszáz milliárdnyi fejlesztés érkezik Veszprémbe

Öt éven belül többszáz milliárdnyi fejlesztés érkezik Veszprémbe

mti, magyarepitok.hu

2017.07.18. 13:10 - Szabó Ákos

Megszületett a kormánymegállapodás a veszprémi Petőfi Sándor Színház rekonstrukciójára, az uszoda felépítésére és az állatkerti fejlesztések megvalósítására. Több program keretében akár 300 milliárd forintos forrást is kaphat a város 2022-ig.

Hirdetés

Tudásparkot és ipari parkot építenek Veszprémben, felújítják a Petőfi Sándor Színházat, az uszodát, a stadiont, az állatkertet és a Veszprém Arénát is a kormány által több program keretében elkülönített 250-300 milliárd forintból 2020-2022-ig. Több beruházásról már megszületett a kormánymegállapodás is. A várost revitalizáló program kereteiről még 2015-ben állapodott meg a kormány a polgármesterrel.
 

Ipar és innováció

Megszülettek a Veszprémbe tervezett ipari park megvásárláshoz szükséges piaci megállapodások, 2017-ben elkezdődik a projekt részét képező útfejlesztések tervezése. A létesítményben létrehoznak egy szakképzési gyakorlóközpontot és az Aranyosvölgyben felépítenek egy tudásparkot is.

 

Kultúra és sport

A Veszprémi Petőfi Színház rekonstrukciójára, az uszoda 5,7 milliárd forintos beruházással megvalósuló felépítésére és az állatkerti fejlesztések megvalósítására vonatkozóan már megszületett a kormánydöntés. Szintén az egészséges élet és a szórakozás lehetőségeit javítja a Veszprém Aréna bővítése és a stadion felújítása.

 

A támogatások forrásai

2022-ig várhatóan 150-200 milliárd forint fejlesztési forrás érkezik a településre egyrészről a Modern városok program keretében, másrészt a Terület és Településfejlesztési Operatív Programnak köszönhetően - mondta el Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára kedden a városban. Emellett további 100 milliárd forint áll rendelkezésre, amelyért a helyi gazdasági társaságok szállhatnak versenybe.

Mi épül?ipari parkModern városok programinnovációuszodaépítésVeszprémszínházfelújítás

Hírlevél

Hirdetés