2024.04.19, Péntek
A Szabadics és az In-West állítja helyre a Táti-szigetek élőhelyeit
duna-ag.hu

A Szabadics és az In-West állítja helyre a Táti-szigetek élőhelyeit

kozbeszerzes.hu

2017.07.03. 14:21 - Antal Zsófia

A Komárom-Esztergom megyei Duna szakaszon az árhullámok elmaradása miatt van szükség mederkotrásra és mesterséges tó kialakítására.

Hirdetés

A Duna-Ipoly Nemzeti Park igazgatósága a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében vizes élőhely fejlesztést valósít meg a Táti-szigeteken. Ahogy februárban bejelentették, az árhullámok elmaradása, illetve az ár gyors levonulása miatt csökkent a védett fajok egyedszáma és az élővilág sokszínűsége, ezért van szükség a rehabilitációra.

A csaknem 298,5 millió forint értékű munkát a zalakarosi Szabadics Közmű és Mélyépítő Zrt. a budapesti In-West Kft.-vel közösen nyerte el.

Az élőhely helyreállítása során mederkotrással juttatnak vizet a szigetek közé, illetve zsilippel szabályozzák a vízjárást. Az egyik szigeten egy mesterséges tavat alakítanak ki, a halak és a kétéltűek zavartalan szaporodása érdekében, valamint az idegenhonos, agresszíven terjedő fafajok helyére őshonos növényeket telepítenek.

Szabadics Zrt.Mi épül?építőipari cégekKörnyezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP)környezetvédelmi beruházásTátkotrás

Hírlevél

Hirdetés