2024.04.19, Péntek
Folytatódik a MOME Kreatív Innovációs Tudásparkjának építése
mome.hu

Folytatódik a MOME Kreatív Innovációs Tudásparkjának építése

ted.europa.eu

2017.07.07. 15:59 - Antal Zsófia

A nagyszabású campusfejlesztés következő lépése három új és két felújítandó épületet és jelentős, több mint tízezer négyzetméternyi külső terület átalakítását foglalja magában.

Hirdetés

Megjelent az ajánlati felhívás a budapesti Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) campusberuházása következő részéhez kapcsolódó kivitelezési és bontási feladatokra. Utoljára a Média- és Műteremház kivitelezéséről adhattunk hírt, most az ún. Kreatív Innovációs Tudáspark több mint 18 ezer négyzetméternyi épületrészen fejlődik tovább a közbeszerzési eljárás lezárulta után.

A 3H építésziroda látványterve. (forrás: mome.hu)

A TED-en elérhető felhívás szerint a fejlesztés ezen része hat lépésben történik majd meg:

  • Az akadémiai szárny több mint 7 ezer négyzetméteres ’A’ épületét megtartják, azonban jelentős felújításon és átalakításon kell átesnie.
  • A szárny 4400 négyzetméteres B épülete ezzel szemben bontásra kerül, helyén új épület jön létre.
  • A Gondűző villa (329 m2) országos műemléki védettségű épülete felújítás után hasznosul.
  • A jelenlegi kollégium helyén épül fel a teljesen új Tudásközpont.
  • Térszín alatt létesül a „MOME szíve”, mely épület legfőbb funkciója az időjárási viszonyoktól védett közlekedésen túl a nagyméretű közösségi tér biztosítása. A Tudásközpont és a MOME szíve együttesen 6.369 négyzetmétert foglalnak majd el.
  • A campus kültéri részén több mint 13 ezer négyzetméteren rekreációt szolgáló funkciók kerülnek kialakításra, mind az aktív, mind a csendes kikapcsolódást figyelembe véve.

A Zugligetben található campus területén új parkolóhelyeket is létesítenek, azonban a gépkocsiforgalom alárendelt szerepet játszik az épületek és a szabadtéri funkciók közötti gyalogos forgalommal szemben.

Az ajánlatok vagy részvételi kérelmek benyújtásának határideje 2017. augusztus 9.

műemlékfelújításMi épül?oktatási beruházásXII. kerület

Hírlevél

Hirdetés