2024.03.29, Péntek
Függőhíd épül Sátoraljaújhely két hegycsúcsa között
kép: hegyalja.info

Függőhíd épül Sátoraljaújhely két hegycsúcsa között

magyarepitok.hu

2017.07.31. 09:53 - Hegedűs Gergely

A 345 méter magas Szár-hegy és a 360 méter magas Várhegy közé 700 méteres hidat terveznek, melyen kilátóhelyeket is kialakítanak.

Hirdetés

A beruházó Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. kiírta a sátoraljaújhelyi függőhíd tervezői közbeszerzését.

A TED-en megjelent hirdetmény alapján a nyertes feladata

  • a Szárhegy és Várhegy közötti kötélhíd tervének,
  • valamint a hozzá kapcsolódó vízellátási; távközlési; elektromos tervezési; geodéziai; talajmechanikai; vízépítési; építészeti és tenderterv elkészítése.

A kiírásból kiderül, a függőhíd tervezett hossza 700 méter, szélessége 1,20 méter. A hídon négy helyen kétoldali 60-60 cm-es kiszélesedéssel kiálló helyeket kell tervezni. Ezeken a helyeken meg kell vizsgálni átlátszó, üveg járófelület kialakításának lehetőségét, amely az alatta elterülő táj látványát feltárja.

A projekt mintegy 6 kilométernyi útfejlesztést is foglal magában, részben meglévő nyomvonalak megerősítése történik, részben új nyomvonal kerül kiépítésre. Emiatt a tervezőnek úttervezés is a feladata.

A projekt bekerült a Tokajt, a Felső-Tiszát és a Nyírséget együttesen kezelő, 101 milliárdos turisztikai fejlesztési programba. A februári közlönyben megjelentek szerint Sátoraljaújhely turisztikai attraktivitásának fejlesztésére 2,5 milliárd forintos támogatási keret áll rendelkezésre. Ehhez a tételhez két beruházás tartozik: "üveghíd építése a Szárhegy és Várhegy között", illetve a "sátoraljaújhelyi vár turisztikai attrakció fejlesztése".

Mi épül?turizmusSátoraljaújhely

Hírlevél

Hirdetés