2024.03.19, Kedd
Magyar cég épít repülőgépgyárat Pécsett
magnusaircraft.com

Magyar cég épít repülőgépgyárat Pécsett

magyarepitok.hu

2017.08.24. 14:54 - Szabó Ákos

A Magnus Aircraft magyar fejlesztésű repülőit egy 7500 négyzetméteres üzemben fogják gyártani. Az 5,16 milliárd forintos befektetéssel a cég itthon tartja a termelését, ami világszintű innovációt jelent a gépek kisebb súlyának és kisebb fogyasztásának köszönhetően.

Hirdetés

5,16 milliárd forintos beruházás keretében építtet a 100 százalékban magyar tulajdonú Magnus Aircraft Zrt. repülőgépgyárat Pécsett. A zöldmezős beruházást 2 milliárd forinttal támogatja a kormány – jelentették be a Nemzeti Befektetés Ügynökség (HIPA) épületében megtartott sajtótájékoztatón.

A Pécs-Pogány repülőtér mellett az elkövetkező másfél évben megvalósuló fejlesztés keretében egy több mint 7500 négyzetméter alapterületű új gyártóbázist hoznak létre, amelyben legkevesebb 105 új munkahelyet teremtenek. A Magnus benzimotoros, karbon kompozitvázas Fusion műrepülőgépei 2016-ra váltak szériaéretté, a teljes mértékben magyar fejlesztés termelését az új üzem felépítésével Magyarországon tudják tartani. A felhasznált modern technológiáknak köszönhetően a repülők kisebb súlyúak és kevesebbet fogyasztanak, mint kerozint égető vetélytársaik.

A sajtótájékoztatóra eljöttek a kínai nagykövetség munkatársai is, ugyanis a cég a távol-keleti országban jelentős piacot lát, már megalapította kínai vegyesvállalatát is. Nyugatra is nyitottak: az USA-ban is létrehoztak egy leányvállalatot. A cég repülőgépe világpiaci szinten jelent innovációt, terveik szerint hamarosan az szerte a világon szárnyalnak majd a pécsiekkel közösen előállított repülőgépeik – derült ki Csizi Péter, a térség országgyűlési képviselője szavaiból.

Mi épül?PécsNemzeti Befektetési Ügynökségüzemépítés

Hírlevél

Hirdetés