2020.10.24, Szombat
Folytatódnak az iskolafejlesztések: Nagydorog kerül sorra
nagydorog.hu

Folytatódnak az iskolafejlesztések: Nagydorog kerül sorra

mti, nagydorog.hu

2017.09.08. 11:23 - Szabó Ákos

Több mint 400 millió forintnyi támogatást kapott egy új épületszárny építésére, felújításokra és a sportlétesítmények teljes körű megújítására a Tolna megyei település iskolája.

Hirdetés

Mintegy 430 millió forintból újíthatják fel és bővíthetik ki a nagydorogi Széchényi Sándor Általános Iskolát, a beruházást Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) finanszírozza. A munkálatok végeztével a Tolna megyei község diákjai 15 modernizált tanteremben tanulhatnak majd – mondta el Gerzsei Péter, a tankerületi központ igazgatója. A projekt során az irodákból fejlesztőszobákat alakítanak ki, az adminisztratív helyiségek pedig egy újonnan felépített szárnyban kapnak helyet.

 

Több lehetőség lesz a sportolásra

A játszóudvart is felújítják és többfunkcióssá válik a sportpálya, amely új burkolatot és kapukat kap. A sportcsarnok tetejét lecserélik és új padlóburkolatot helyeznek fel, illetve az épületet két szertárral is bővítik. A beruházás várhatóan jövőre kezdődhet el, a belső felújításon kívül eszközfejlesztésekre is sor kerül.

A tankerület a költségek fedezésére szolgáló forrást az Emmi átfogó iskolafejlesztési programja keretében nyerte el, melyben 81,2 milliárd forintos forrással körülbelül 400 település 527 intézményének megújítását támogatják.

Mi épül?iskolafelújításNagydorog

Hirdetés

Hírlevél

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés