2024.04.21, Vasárnap
Gépipari K+F központtal gazdagodott Győr ipari parkja
A Delta-Tech munkatársai a központ avatásán (fotó: deltatech.hu)

Gépipari K+F központtal gazdagodott Győr ipari parkja

MTI

2017.09.29. 14:35 - Antal Zsófia

A Nógrád megyéből indult Delta-Tech 1500 négyzetméteres központot épített uniós támogatásból. Egyedi igények alapján gyártott termékeik közel felét külföldön értékesítik.

Hirdetés

Átadták a balassagyarmati székhelyű Delta-Tech Mérnöki Iroda Kft. kutatás-fejlesztési központját a győri ipari parkban - közölte Simon Róbert Balázs megyei fejlesztési biztos pénteken. A beruházás 713 millió forintból valósult meg, amelyhez 253 millió forint támogatást kapott a cég a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programból. A mintegy 1500 négyzetméter alapterületű központ építését tavaly kezdték el.

A cég 1995-ben alakult Balassagyarmaton, azóta foglalkozik egyedi igények alapján, saját tervezésű célgépek, gyártó és szerelősorok, csomagolósorok, szállítópálya rendszerek és megmunkáló berendezések tervezésével és kivitelezésével. A profilja kiterjed az automatizálás, robottechnológia, valamint a rendszerintegrálás területeire, továbbá PC és IT szolgáltatásokat is nyújt.

 

A Delta-Tech számos iparágat szolgál ki termékeivel

A Delta-Tech Kft. kezdetben csak kisebb berendezések - például kábelipari gépek - tervezését és gyártását vállalta. 2003-ban hozott létre saját telephelyet a balassagyarmati ipari parkban. 2006-ban Bátonyterenyén telephelyet létesített gyártó és tervező kapacitással, 2008-ban pedig Győrben irodát nyitott. 2012-ben a balassagyarmati telephely szerelőcsarnokának alapterületét megduplázták, a győri irodát pedig gyártó területtel bővítették.

A vállalkozás vevői között van többek között az Audi, a Bosch, a Continental, a Johnson Electric, a Mahle, az Opel és a Suzuki, de a cég képviseli magát a műanyag- és fémfeldolgozó iparban, az energetikai iparban és a vegyiparban is. Gépsoraik Oroszországban, Mexikóban, Kínában és Brazíliában is működnek.

A cég nettó értékesítési árbevétele tavaly közel 2,4 milliárd forint volt, amely mintegy 1,4 milliárd forinttal haladta meg a 2015-ös évi adatot. Exportból származó bevétele közel 1 milliárd forint volt, amely 827 millió forinttal magasabb az előző évinél.

GyőrMi épül?GINOPkutatás-fejlesztésgépgyártás

Hírlevél

Hirdetés