2024.03.28, Csütörtök
Szoftverrel irányított bőröndgyártó üzem épül Szekszárdon
(illusztráció)

Szoftverrel irányított bőröndgyártó üzem épül Szekszárdon

vg.hu

2017.09.21. 14:04 - Szabó Ákos

A belga Samsonite befektetését az állam közvetlenül 889 millió forinttal támogatja, emellett bővítik az ipari parkot, utakat építenek és egy új képzési központot hoznak létre.

Hirdetés

Új gyárat helyez helyez üzembe a Samsonite Szekszárdon, a város szélén - derül ki a Világgazdaság információiból. A szerelőüzem megnyitásával száz új munkahelyet teremt a belga vállalat.

Az állam jelentős mértékben támogatta a beruházást: a gyár kialakítását 889 millió forinttal finanszírozzák. A szekszárdi ipari park bővítésére 2,5 milliárd, útépítésre pedig 3 milliárd forintot különítettek el. Ezen felül egy új képzési központot létesítenek 2 milliárd forintból a gyárhoz szükséges szakképzés támogatásához is.

Exportra termelnek a modern gyárban

Az üzemben modern technológiát használnak fel, a 20 ezer négyzetméteres épületet teljes mértékben szoftver irányítja, a meleg vizet pedig napenergia segítségével állítják elő.

A Samsonite gyáraiban modern gépekkel dolgoznak (eupalyazatiportal.hu)

A bőröndjeiről ismert Samsonite-nak ez lesz a második üzeme hazánkban, a belga vállallat szintén Szekszárdon működtet egy gyárat. Az új üzem 17 százalékkal növeli a cég termelési kapacitását, melynek jelentős része exportra kerül majd.

Mi épül?Szekszárdüzemépítés

Hírlevél

Hirdetés