2024.04.19, Péntek
Új vívócsarnokot kap a Budapesti Honvéd Sportegyesület
a4studio.hu

Új vívócsarnokot kap a Budapesti Honvéd Sportegyesület

magyarepitok.hu, honvedelem.hu

2017.09.27. 08:45 - Szabó Ákos

A majdnem 850 négyzetméteres sportközpontban a magyar vívósport fontos részét képező Honvéd sportolói modern körülmények között edzhetnek majd.

Hirdetés

A fővárosi Dózsa György úton épül fel a Budapest Honvéd Sportegyesület új vívócsarnoka. A 175 millió forintból megvalósuló fejlesztést a nyíregyházi Nyír-Flop-Holding Kft. kivitelezi, az új akadálymentesített létesítmény alapterülete mintegy 850 négyzetméter lesz – derül ki a Közbeszerzési Hatóság honlapján megjelent adatokból.

Az új épületben kialakítják a 650 négyzetméteres központi vívótermet, valamint a szükséges kiszolgálóhelyiségeket: öltözőket, vizesblokkokat, tárolóhelyiségeket és gépészeti termet is létrehoznak.

a4studio.hu

A tervekből kiderül: az új vívócsarnok acélszerkezetű épülete két részre oszlik: egy jellemzően rácsos tartós vívócsarnokra, mely alatt 20 centiméter vastag vasbetonlemezt helyeznek le; valamint a kiszolgálótereknek helyet adóépületrészre.

 

Olimpikonok edzhetnek az új épületben

A vívás a legeredményesebb olimpiai sportág Magyarországon: az ötkarikás játékok során 37 érmet szereztek a hazai vívók. A Honvéd vívói különösen sikeresek a sportágban. Csampa János, a Magyar Vívószövetség elnöke korábban elmondta: a Honvéd sportolói a magyar vívás derékhadát adják, így ezért is megérdemlik, hogy modern körülmények között edzhessenek.

Az új csarnok jövő tavaszra készülhet el.

Mi épül?sportberuházásoksportcsarnokBudapest

Hírlevél

Hirdetés