2024.04.20, Szombat
Újabb gyárat épít a rohamtempóban növekedő magyar öntöde
femalk.hu

Újabb gyárat épít a rohamtempóban növekedő magyar öntöde

magyarepitok.hu

2017.09.20. 14:49 - Hegedűs Gergely

Az autóipari öntvényeket gyártó Fémalk nyolc éve pár milliárdos vállalkozás volt, mára hatszáz főt foglalkoztat közel 30 milliárd forintos éves forgalommal.

Hirdetés

Új gyár- és termelőegységgel, valamint fémmegmunkáló gépekkel bővül Erdőhorvátiban a Fémalk Fémöntészeti és Alkatrészgyártó Zrt. A zempléni településen tartott tájékoztatón kiderült, az 521 millió forint értékű fejlesztést 251 millió forinttal segíti a kormány a Nagyvállalati Beruházási Támogatási program keretében.

A tisztán magyar tulajdonú öntöde tevékenysége nyomásos alumínium öntvények előállítása, elsősorban az autóipar részére. A honlapja szerint hazai piacvezető („a legnagyobb tisztán magyar tulajdonú autóipari beszállító nyomásos alumínium öntöde”) társaság alaptevékenységen felül szerszámtervezéssel, szerszámgyártással, összeszereléssel is foglalkozik.

A társaság éves árbevétele a világhálón elérhető adatok szerint a 2009-es 3,9 milliárd forintról 2016-ra 28,6 milliárdra forintra nőtt.

A két év közötti folyamatos növekedést ezek a forgalmi adatok mutatják sorrendben: 7 milliárd, 10,7 milliárd, 13,3 milliárd, 16,4 milliárd, 21,2 milliárd és 27,2 milliárd forint. A bővülés eredményeként a cég mára hatszáz főt foglalkoztató nagyvállalattá fejlődött.

A Fémalk a honlapja szerint egy csepeli telephelyen kezdte működését, 2013-ban Dunavarsányban több milliárdos beruházással egy új telephelyet létesített, jelenleg pedig már Erdőhorvátiban fejleszt.

Mi épül?autóiparErdőhorváti

Hírlevél

Hirdetés