2024.04.25, Csütörtök
Zöld lámpát kapott a dunaújvárosi kézilabdacsarnok felújítása és bővítése
mapio.net

Zöld lámpát kapott a dunaújvárosi kézilabdacsarnok felújítása és bővítése

mti

2017.09.11. 10:02 - Szabó Ákos

A 6 milliárd forintos beruházás során egy új csarnokot is kialakítanak, a fejlesztés befejeztével a sportközpont pályáin a kézilabda mellett számos más sport képviselőinek is lesz lehetősége a gyakorlásra és játékra.

Hirdetés

Felújítják és kibővítik a dunaújvárosi Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia (DKKA) sportközpontját. A jelenleg használt épület megújul és mellé új csarnokot is kialakítanak, amivel két szabványos kézilabdapálya egyidejű használatát teszik lehetővé. A létesítményben így nem csupán női kézilabdát, hanem futsalt, röplabdát is játszhatnak, illetve a városi tömegsport rendezvényeket, koncerteket és ünnepséget is meg tudják tartani a centrumban – derült ki a témában a városban tartott sajtótájékoztatón.

A  DKKA női csapata (kohazkezi.hu)

A 6 milliárd forintos fejlesztés során a régi épület felújítása mellett kialakítandó új csarnokban 1600 férőhelyes, mobil lelátós nézőteret építenek fel, több kiszolgáló létesítmény is elkészül, melyekben kollégium, étterem, illetve rehabilitációs és képzési központ kap helyet. A munkálatokat várhatóan 2019 szeptemberére fejezik be.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a beruházás építése a testület hatáskörébe tartozik majd, lebonyolítója pedig az állami BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. lesz.

Mi épül?sportberuházásoksportcsarnokDunaújváros

Hírlevél

Hirdetés