2024.03.28, Csütörtök
59 üzletet szolgál ki új veszprémi logisztikai központjából a Penny Market
A Penny Market karcagi logisztikai központja (karcagiiparipark.hu)

59 üzletet szolgál ki új veszprémi logisztikai központjából a Penny Market

mti, magyarepitok.hu

2017.10.17. 11:00 - Szabó Ákos

Az üzletlánc 9 milliárd forintból alakított ki egy több mint 26 ezer négyzetméteres létesítményt, ahol 150 új munkahelyet teremtettek.

Hirdetés

Veszprémben építtette meg harmadik hazai logisztikai központját a német tulajdonú Penny Market Kft. A kiskereskedelmi üzletláncot üzemeltető vállalat 9 milliárd forintos projektben kialakított létesítménye 26500 négyzetméter alapterületen fog működni. A központ 15 ezer raklapról szolgálja majd ki a cég 59 nyugat-magyarországi üzletét – derült ki a hétfői átadóünnepségen.

Az új centrum a Penny Market hazai logisztikai kapacitásának 28 százalékáért lesz felelős, a kivitelezést a budapesti Kész Építő és Szerelő Zrt. végezte el egy 10 hektáros területen a város határában, a Sepsiszentgyörgy úton.

 

Munkálatok a központ építése közben (pgc.hu)

 

Gyorsabban kerül az élelmiszer a boltokba

A most felépült komplexumban 150 munkavállalót alkalmaz a cég, amely országszerte 208 szupermarketjében, illetve alsónémedi és karcagi elosztóközpontjaiban több mint 3 ezer főt foglalkoztat Magyarországon.

A veszprémi létesítményben kiemelten kezelik a dolgozók képzését és továbbképzését – mondta el Jens-Thilo Krieger, az üzletlánc ügyvezetője. Hozzátette: az új központ tovább növeli a cég csarnokkapacitását és rugalmasságát, így vevőit és üzleteit gyorsabban tudja ellátni.

A nyilvános cégadatok szerint a társaság értékesítésből származó nettó árbevétele 2016-ban meghaladta a 190 milliárd forintot az előző évi 178 milliárd forintos forgalom után. Az adózás utáni eredmény tavaly 488 millió forint volt, egy évvel korábban pedig 2 milliárd forintot tett ki.

 

 

KÉSZ CsoportMi épül?építőipari cégeklogisztikai központVeszprém

Hírlevél

Hirdetés