2024.03.28, Csütörtök
Nyolcezer négyzetméteres közösségi teret kap Bonyhád
A Vörösmarty Mihály Művelődési Központ (psn.hu)

Nyolcezer négyzetméteres közösségi teret kap Bonyhád

MTI

2017.11.20. 09:45 - Antal Zsófia

A Tolna megyei városban közel 500 millió forintból végeznek felújítást és parkosítást, valamint létrejön egy helyitermék-bolt is.

Hirdetés

Jövő tavaszra megújul Bonyhád egyik központi tere a Miénk itt a tér elnevezésű projekt keretében. Parkot és rendezvényteret alakítanak ki 475 millió forintos beruházással, melyhez a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) százszázalékos támogatását nyerték el - tájékoztatta a város önkormányzata az MTI-t. A szeptemberben megkezdett kivitelezést a szekszárdi PSN Építőipari Kft. végzi.

A munkák a Vörösmarty Mihály Művelődési Központ körül fekvő, csaknem nyolcezer négyzetméternyi területen zajlanak, ahol:

  • közműveket építenek ki,
  • felújítják a szabadtéri színpadot,
  • 5315 négyzetméternyi zöldfelületet alakítanak ki,
  • 2400 négyzetméteren új burkolatokat építenek.

A parkosítás részeként 34 lombos fát, több száz cserjét, 3500 talajtakaró növényt, örökzöldeket, évelő növényeket ültetnek. A zöldfelület bővítése nem érinti a művelődési házhoz közel álló platán- és gesztenyefákat.

A projekt keretében később kialakítanak egy helyitermék-boltot is. Az önkormányzat ismertetője szerint a felújítás alatt lévő terület a város közösségi terévé alakul, a projekt az idegenforgalmi infrastruktúra fejlesztése mellett hozzájárul a közösségek erősítéséhez és a nemzetiségek kulturális örökségének megőrzéséhez is.

Mi épül?építőipari cégekTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)közterekközparkBonyhád

Hírlevél

Hirdetés