2024.06.15, Szombat
Már kész a park a Millenáris hathektáros fejlesztésében
fotó: MTI

Már kész a park a Millenáris hathektáros fejlesztésében

MTI, kozbeszerzes.hu

2017.12.18. 09:16 - Hegedűs Gergely

Végére ért az első ütem, a terület hamarosan minden elemében újjászületik.

Hirdetés

Befejeződött a Millenáris felújításának első üteme. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a projekt sajtóeseményén úgy fogalmazott, a hathektáros bel-budai terület minden elemében átalakul, most a felújított parkot adták át. Ez azonban csak az első, de már látható, birtokba vehető részlete a Millenáris megújulásának - tette hozzá, kiemelve, hogy a Széllkapu-projekt keretében zajló munkák végeztével egybefüggő zöld park jön létre a Margit körúttól egészen a Marczibányi térig.

A közbeszerzési értesítőből kiderül, hogy a 21 ezer négyzetméteres park nettó 297 millió forintból újult meg, kivitelezője a debreceni ParKertech Park- és Kertépítő Kft. volt. Az előnevelt fák, több ezer cserje és zöldfalak mellett telepítettek egy 18 négyzetméteres mobil zöldtető rendszert is.

fotó: MTI

Császár Dániel, a Millenárist felügyelő Miniszterelnökség helyettes államtitkára elmondta, a Millenáris újjászületésével új városnegyed jön létre. Az épülő Nemzeti Táncszínház a művészeti kreativitásnak, a startup campus a kreatív vállalkozásoknak, a Millenáris programjai a kreatív időtöltésnek adnak teret.     

Glázer Tamás, a Millenáris Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója arról beszélt, 2001-es megnyitása óta a Millenáris majdnem 10 millió vendéget fogadott, és 1500 rendezvény helyszíne volt.

Láng Zsolt II. kerületi polgármester az önkormányzat, a főváros és a kormány példamutató együttműködésére hívta fel a figyelmet. A Millenárist körbevevő bel-budai utcákat és a tereket az önkormányzat, a közeli Széll Kálmán teret pedig a főváros újíttatta fel. Ezt egészíti ki a kormánytámogatással megvalósuló Millenáris-fejlesztés.

Mi épül?II. kerületközpark

Hírlevél

Hirdetés