2024.04.19, Péntek
Izgalmas funkciókkal bővülnek Mezőtúr közterületei
booking.com

Izgalmas funkciókkal bővülnek Mezőtúr közterületei

MTI

2017.12.19. 10:35 - Antal Zsófia

A kizöldülő városban többek között tanösvényt, kültéri tornapályákat és kutyafuttatót építenek ki és számos már meglévő létesítményt is felújítanak.

Hirdetés

Megújulnak Mezőtúr zöldterületei csaknem félmilliárd forint pályázati forrásból, melyet a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében nyert el a város. A kivitelezés a tervek szerint jövő év tavaszán kezdődik és időjárástól függően 2019 tavaszán ér véget - közölte Herczeg Zsolt, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei város polgármestere.

A beruházás során összesen négy hektáron újul meg a zöldfelület: az intézményi, lakóövezeti és rekreációs területeket zöld kapcsolattal kötik össze. A fejlesztés fókuszpontja az Erzsébet-liget és a Ligeti-tó. Az itteni zöldfelületek növelése mellett a tervek között szerepel még:

  • városi tanösvény létesítése,
  • lesz futó-és streetballpálya,
  • kutyafuttató,
  • a tó körüli kerékpárutat is felújítják,
  • száz kerékpártárolót és száztíz köztéri bútort helyeznek ki,
  • kiépítik a közvilágítást.

A Petőfi tér díszburkolat építésével újul meg és egyebek mellett felújítják az ott lévő két díszkutat. Hasonlóan kap új külsőt a Szabadság tér. A polgármester elmondta: korszerűsítik a vadászházat, ahol büfé-kávézót, valamint többfunkciós közösségi szabadidős termet is kialakítanak. Akadálymentes kültéri gyerekjátékokat helyeznek ki és kültéri tornapályát is létesítenek, emellett parkolókat építenek.

Herczeg Zsolt elmondta: a pályázatnak köszönhetően a már meglévő sportlétesítmények, az uszoda és a strand látogatói, az aktív sportolók és az egészségtudatos mezőtúriak egyaránt kedvezőbb helyzetbe kerülnek majd.

Mi épül?kerékpárútsportberuházásokTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)Mezőtúrparkolókközterekvilágításközpark

Hírlevél

Hirdetés