2024.04.19, Péntek
Csatornázással és építkezésekkel bővítik az infrastruktúrát a Mátrában
bakonykarszt.hu (illusztráció)

Csatornázással és építkezésekkel bővítik az infrastruktúrát a Mátrában

magyarepitok.hu

2018.01.03. 13:04 - Szabó Ákos

Az Euroaszfalt és a Mészáros egy 2,7 milliárd forintos projektben emellett a Pest megyei Csömörben is szennyvíztisztító telepet alakít ki.

Hirdetés

11 települést érint a Nemzeti Fejlesztési Programiroda (NFP) főként a Mátra térségében megvalósuló legújabb közműfejlesztése – írja az uniós közbeszerzési tájékoztató. A munkálatokat a Euroaszfalt Kft., valamint a Mészáros és Mészáros Kft. konzorciuma fogja kivitelezni, a projekt összköltsége mintegy 2,7 milliárd forint lesz.

 

3 új szennyvíztisztító telep épül

A két cég Recsk térségében 8655 lakosegyenértékes (LE) kapacitású szennyvíztelepet épít, valamint 3,4 kilométernyi gravitációs, és közel 1 kilométernyi nyomásos csatornát helyez el. Recsken és Parádon több mint 200 háztartást kapcsolnak be a szennyvízhálózatba. Pétervásárán szintén higiéniai létesítményt adnak át, ennek kapacitása 6785 LE lesz.

Mátraderecskén és Mátraballán elavult szivattyúkat cserélnek az átemelőállomásokon, illetve a két településen és Bodonyban is biofilterrel csökkentik a kellemetlen szagokat.

A beruházás során ezen felül a Pest megyei Csömörben 12779 LE teljesítményű szennyvíztisztító telepet alakítanak ki, illetve 375 méternyi nyomásos csatornát és 21 házi átemelőt alakítanak ki.

EuroAszfalt Kft.Mi épül?CsömörMészáros és Mészáros Kft.RecskParádMátraballaMátraderecskePétervására

Hírlevél

Hirdetés