2024.03.29, Péntek
Ezekkel a fejlesztésekkel vált arculatot Komárom
maps.google.com

Ezekkel a fejlesztésekkel vált arculatot Komárom

MTI, komaromhirado.hu

2018.01.18. 10:56 - Antal Zsófia

A város több mint másfél milliárd forint pályázati forrásból fejleszti kulturális- és köztereit, valamint -intézményeit, és számos bérlakás felújítására is sor kerül.

Hirdetés

A komáromi önkormányzat több pályázaton másfél milliárd forintot meghaladó forrást nyert el városfejlesztési célokra. A beruházások megvalósulása arculatváltást jelent a település számára - ismertették sajtótájékoztatón kedden.

Czunyiné Bertalan Judit (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője kiemelte, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak (TOP) köszönhetően mintegy 400 millió forintnyi fejlesztés valósul meg a Jókai ligetben és a mellette lévő Jókai Mór Gimnáziumban. Az iskolában teljes körű energetikai korszerűsítést végeznek el 2020 végéig, a Jókai ligetet rendezvénytérré alakítják (zenepavilonnal, fitness eszközökkel és új kiszolgáló épülettel bővítik), valamint felújítják a környék utcáit és parkolóit.

A Brigetio Gyógyfürdőt kiszolgáló parkoló is részben átépül, valamint lombos, klímatűrő fákat ültetnek. A fürdőbejárat a fejlesztés során biztonságosabbá válik, emellett napelemes kerékpártároló is épül. A támogatásnak köszönhetően a területhez kapcsolódó járdák is megújulnak 2020 végéig.

Molnár Attila (Fidesz-KDNP) polgármester hozzátette:

  • Az „Esély Otthon" program keretében az önkormányzat 197 millió forintot fordíthat húsz bérlakás felújítására.
  • Egy Duna menti településeket tömörítő konzorcium tagjaként Komárom 460 millió forintot nyert humán szolgáltatások fejlesztésére. Ez lehetővé teszi a közösségi ház felújítását, valamint a humán közszolgáltatások és a civil szervezetek eszközparkjának bővítését.
  • Az önkormányzat egy további pályázat nyerteseként 400 millió forintot fordíthat kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztésére és helyi közösségszervezésre.
Mi épül?közintézményekköztereklakásfelújításiskolafelújításKomárom

Hírlevél

Hirdetés