2024.04.25, Csütörtök
Gyártócsarnokot épített Tiszaalpár legnagyobb foglalkoztatója
matic.hu

Gyártócsarnokot épített Tiszaalpár legnagyobb foglalkoztatója

MTI, matic.hu

2018.02.11. 13:24 - Antal Zsófia

A lemezfeldolgozó cég a lakott területről távolabb költöztette a zajosabb munkafolyamatokat, és technológiai fejlesztést is végrehajtott.

Hirdetés

A tiszaalpári Matic Ipari Szolgáltató Kft. mintegy 386 millió forintos beruházással növelte gyártóterületét és kapacitását - tájékoztatott a társaság. A beruházás megvalósulásához 193 millió forint európai uniós támogatás is hozzájárult.

Mivel a vállalkozás saját és bérelt telephelye is lakóövezetben van, szükségessé vált a zajhatással járó technológiák új helyre telepítése A településtől távolabb új gyártócsarnokot építettek, valamint lemezmegmunkáló eszközöket is vásároltak.

Az 1992-ben alakult vállalkozás lemezfeldolgozással foglalkozik: pénztárgépfiókokat, kazettákat, trezorokat, különféle műszerdobozokat, műszerszekrényeket és egyéb lemezalkatrészeket készítenek. Transzformátorok és villamos sorozatkapcsok gyártása mellett különféle mechanikai és elektromos szereléseket is vállalnak.

Honlapja szerint a Matic Kft. Tiszaalpár legnagyobb foglalkoztatója, a jelen beruházással 149 munkahelyet tudnak megtartani. A nyilvánosan elérhető adatok szerint nettó árbevételük 2016-ban mintegy 2 milliárd forint volt.

Mi épül?csarnoképítésüzemfejlesztésTiszaalpár

Hírlevél

Hirdetés