2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Három egyházi nagyberuházást kivitelez a Jánosik
A Miskolci Görögkatolikus Általános Iskola

Három egyházi nagyberuházást kivitelez a Jánosik

kozbeszerzes.hu

2018.02.06. 17:13 - Antal Zsófia

A cég összesen 1,2 milliárd forint értékben újít fel illetve épít meg görögkatolikus és református létesítményeket Budapesten és Miskolcon.

Hirdetés

A közbeszerzési értesítő szerint a közelmúltban három egyházi kötődésű építési projekt kivitelezését nyerte el a budapesti székhelyű Jánosik és Társai Kft. A három közül a legnagyobb költségvetésű a Budapest-Fasori Református Kollégium Csipkebokor Óvodájának felújítása, mellyel a Magyarországi Református Egyház Dunamelléki Református Egyházkerülete bízta meg a céget. Az alagsor, földszint + 3 emelet felépítésű óvodát nettó 489,1 millió forintból varázsolják újjá.

Az épület egy 1432 négyzetméteres műemléki ingatlanon áll a VII. kerületben, a Városligeti fasor 7. szám alatt. Az óvoda jelenlegi 1915 négyzetméteres területe a projekt során 2044 négyzetméterre bővül, új lépcsőházat, új, előtetővel fedett bejárati teraszt és egy új liftet is kap. A teljes épület energetikai felújításon esik át, és megszépül az óvodakert is, benne új kerti játszóeszközökkel.

Az alagsorban átalakítják a helyiségcsoportokat, a magasföldszinten megújul a tornaterem és a gyülekezeti helyiségek, valamint minden emleten új öltözők és vizesblokkok kerülnek kialakításra. Az első és a második emeleten a meglévő tantermek helyén óvodai csoportszobák lesznek, és megújul az aula. A 3. emeleten nevelőtestületi szoba, fejlesztő szobák, mosó-, valamint gépészeti helyiség jön létre.

A Budapest-Fasori Református Kollégium Csipkebokor Óvodája (fasor.hu)

 

Miskolcon új templom épül és megújul egy iskola

A Miskolc Avas-Dél Lakótelepi Református Missziói Egyházközség is a Jánosik Kft-t bízta meg egy új református templom és gyülekezeti ház építésével a lakótelepen. A cég feladata nettó 395 millió forintból egy 878 négyzetméteres, három szintes (pince, földszint, emelet) épület felépítése, különálló harangtoronnyal. Az akadálymentes létesítményben 56 helyiség és egy lift került kialakításra, és a cég feladatát képezi a közművesítés, a kamerarendszer, a külső térburkolat és a kerítés megépítése is.

A Miskolci Egyházmegye megbízásából átalakítják és bővítik a Miskolci Görögkatolikus Általános Iskola épületét. A nettó 352,7 millió forintos projektben – mely uniós forrásból valósul meg, részben a KEHOP, részben pedig az EFOP keretében – új tetőteret kap a hozzá tartozó vizesblokkokkal, valamint kicserélik a nyílászárókat, a födémeket, és megújul a hőszigetelés is. Minden tanteremben új mosdókat helyeznek el hideg-meleg vizes csapokkal, az alagsorban pedig egy új öltözőt alakítanak ki. Az épületben elhelyeznek két akadálymentes mosdót is, egyet az első emeleten, egyet pedig az újonnan kiépítendő tetőtérben.

Mi épül?Jánosik és Társai Kft.Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP)templomépítésóvodafejlesztésMiskolciskolafelújításEmberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP)egyházi fejlesztések

Hírlevél

Hirdetés