2024.04.24, Szerda
Ifjúsági szálló épül a Skanzenben Szentendrén
Illusztráció (iranyszentendre.hu)

Ifjúsági szálló épül a Skanzenben Szentendrén

kozbeszerzes.hu

2018.02.05. 16:18 - Szabó Ákos

Mintegy 100 fős, elsősorban diákoknak szánt szálláshelyet alakítanak ki a Pest megyei városban.

Hirdetés

Kétszintes ifjúsági központtal gazdagodik a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum, közismert nevén a Skanzen - derül ki a közbeszerzési adatokból. A mintegy 100 fő befogadására alkalmas épületet a fővárosi Vitruvius Építő Kft. alakítja ki egy körülbelül 650 millió forintos, többelemű projekt részeként.

A nettó 1000 négyzetméteres alapterületű, kétszintes központban mintegy 100 diák kaphat majd egyszerre szállást. A helyi földtani körülmények miatt a centrum mély alapozással készül el, falazata merevített Porotherm téglából lesz kialakítva. Az épület körül kertet létesítenek, illetve parkolókat alakítanak ki.

 

Hatalmas új tájegységet szentel Erdélynek a  Skanzen

 

Illlusztráció (blogspot.com)

A Skanzenről legutóbb a szabadtéri múzeum legújabb, Erdélyt idéző tájegységének kialakítása kapcsán számoltunk be. Ebben a beruházásban, mely az EB Hungary Invest Kft. és a Ferencvárosi Bérleményüzemeltető Kft. kivitelezésében valósul meg, egy 130 épületből álló népi műemlék épületegyüttest hoznak létre, illetve kialakítanak egy patakot is szivattyús keringetéssel és malmokkal. Emellett kiépítik a megfelelő közműveket, és több mint 3 kilométernyi belső utat és több mint 2 kilométernyi kerítést is átadnak.

Mi épül?szálláshelySzentendremúzeumVitruvius Építő Kft.

Hírlevél

Hirdetés