2024.03.29, Péntek
Bokrétaünnepet tartottak az egyik legnagyobb debreceni beruházásnál
MTI

Bokrétaünnepet tartottak az egyik legnagyobb debreceni beruházásnál

MTI

2018.03.23. 10:39 - Antal Zsófia

A thyssenkrupp 11 milliárdos, egy éve épülő csavarrugó és stabilizátor gyára félig már elkészült, s még idén megkezdi a termelést.

Hirdetés

Félig elkészült a német thyssenkrupp közel 11 milliárd forintos zöldmezős beruházással épülő gyára Debrecenben, ahol még ebben az évben megkezdik a sorozatgyártást. Marc de Bastos Eckstein, a thyssenkrupp Hungary ügyvezetője a csütörtöki bokrétaavató ünnepségen elmondta, hogy a gyár nyárra készül el, és évente több mint hatmillió magas minőségű csavarrugót és stabilizátort állít elő.

Papp László, Debrecen polgármestere hozzátette, hogy a tavaly tavasszal indult beruházással 250 új munkahely jön létre a városban. A fejlesztést a kormány 3,8 milliárd forinttal támogatta, az önkormányzat pedig 328 millióval.

Marc de Bastos Eckstein, a thyssenkrupp Hungary Kft. ügyvezetője (b2), Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester (b3), Szabó István gyárigazgató (b4) és Barcsa Lajos (Fidesz-KDNP) alpolgármester (b5) a cég debreceni gyárának bokrétaavató ünnepségén (fotó: MTI)

 

A cég autóipari beszállítói szegmense négy hazai városban van jelen

A thyssenkrupp Jászfényszarun március 2-án nyitotta meg a több mint 30 milliárd forintból létrehozott, elektromechanikus rásegítésű kormányrendszereket, valamint hengerfejbe integrált vezérműtengelyeket előállító üzemegységet, a 2013-ban elindult győri futómű összeszerelő üzemben pedig az Audi számára készítenek első és hátsó futóműveket.

A vállalat Budapesten üzemelteti szoftverfejlesztési kompetencia központját, ahol közel 750 mérnök fejleszt a nemzetközi autóipar számára szoftvermegoldásokat elektromechanikus kormányrendszerekhez, illetve olyan új alkalmazásokat, mint az önvezető rendszerek. Ezen kívül a thyssenkrupp hat, elsősorban nyersanyagokkal foglalkozó kereskedelmi kirendeltséget is fenntart az országban, Győrben acél- és nemesacél termékeket megmunkáló acélipari szolgáltató központot üzemeltet, de felvonókat és mozgólépcsőket is értékesít és szerel össze Magyarországon.

A thyssenkrupp technológiai vállalat mintegy 1100 munkatársat foglalkoztat Magyarországon. A nyilvános cégadatok szerint a Magyarországon bejegyzett thyssenkrupp Presta Hungary Kft. értékesítési nettó árbevétele meghaladta a 46, 6 milliárd forintot a 2016. októbertől 1-től 2017. szeptember 30-ig könyvelt időszakban, ez 3 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest.

Mi épül?Debrecenautóiparüzemépítésbokrétaünnep

Hírlevél

Hirdetés