2024.04.19, Péntek
Gyermek-centrumkórház is épül: a Heim Pál két új tömböt kap
24.hu

Gyermek-centrumkórház is épül: a Heim Pál két új tömböt kap

mti, magyarepitok.hu

2018.03.14. 17:53 - Szabó Ákos

Közel 27 milliárd forint jut a főváros legfontosabb gyermekkórházának bővítésére az Egészséges Budapest Programban.

Hirdetés

Hatalmas fejlesztés elé néz a fővárosi 8. kerületben fekvő Heim Pál gyermekkórház, miután szerdán bejelentették, hogy két új épületet kap az egészségügyi intézmény. Az Egészséges Budapest Programon (EBP) belül megvalósuló beruházás kivitelezésére 26,6 milliárd forint jut. A tervek szerint

  • egy 23 ezer négyzetméteres új belgyógyászati épületet alakítanak ki,
  • valamint egy országos szintű ellátást nyújtó gyermekpszichiátriai és gyermekaddiktológiai központot is építenek a kórházban.

Ezzel együtt egy kisebb beruházásban kialakítanak diagnosztikai laboratóriumot is korszerű MR-berendezéssel. Már tavaly beszámoltunk arról, hogy fejlesztések várhatóak a gyermekkórházában, azonban a mai bejelentések alapján az akkor ismertnél jóval nagyobb beruházásra lehet számítani.

 

700 milliárd forint jut a főváros egészségügyi fejlesztésére

Az EBP során 700 milliárd forintot fordítanak 2025-ig a főváros egészségügyi ellátásának átszervezésére és fejlesztésére. A programban 3 centrum-, vagy szuperkórházat alakítanak ki:

 

 

A gyermekellátásban is három centrumkórház lesz

A szerdai sajtótájékoztatón Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár beszédéből kiderült: a felnőttellátás mellett a gyermekegészségügy területén is három centrumkórházat alakítanak ki. A Heim Pálon kívül a zuglói Bethesda Gyermekkórháznak, illetve a dobógói centrumkórházban a jövőben felépülő gyermekellátási részlegnek szánják ezt a szerepet. A Bethesda Kórházban a múlt héten jelentettek be egy 6,5 milliárd forintos építkezést, mellyel országos gyermeksürgősségi ellátóközponttá válhat a létesítmény.

kórházfejlesztésMi épül?egészségügyBudapestEgészséges Budapest Program

Hírlevél

Hirdetés