2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Új üzemében jelentett be további hatmilliárdos beruházást a Rosenberger Kft.
A Rosenberger jászárokszállási telehelye, melyet szintén a Merkbau alakított ki (merkbau.hu)

Új üzemében jelentett be további hatmilliárdos beruházást a Rosenberger Kft.

magyarepitok.hu, mti, portfolio.hu

2018.03.12. 13:35 - Szabó Ákos

A Merkbau által felépített nyírbátori autóipari gyárban tartott ünnepségen egy újabb nyírbátori és egy jászárokszállási fejlesztés megkezdéséről is beszámoltak.

Hirdetés

Miután a Bács-Kiskun megyei Merkbau Építőipari és Kereskedelmi Kft. tavaly átadta a a Rosenberger Magarország Kft. 8 ezer négyzetméteres nyírbátori üzemét, a német állami tulajdonú vállalat két új beruházást is bejelentett. A hétfői ünnepségen kiderült: az autóipari alkatrészgyártó mind Nyírbátorban, mind pedig Jászárokszálláson fejlesztésekbe kezd.

A most elkészült gyár 3,1 milliárd forintból épült fel, melyet az állam több mint 800 millió forinttal támogatott. 6 ezer négyzetméter csarnok, ezer négyzetméter raktár és ezer négyzetméter iroda és szociális helyiség található a komplexumban. A fejlesztés során 400 főnek teremtettek munkahelyet.

 

Peter Rosenberger tulajdonos (mti)

 

Eddigi gyártóközpontokjait bővíti a Rosenberger

A hamarosan induló projektek teljes költségéhez a kormányzat 1,6 milliárd forinttal fog hozzájárulni, mindkét beruházás a Rosenberger már működő telephelyeit bővíti, a két gyárban összesen újabb 400 alkalmazottat foglalkoztatnak majd. Nyírbátorban nemrég fejeződtek be a munkálatok, Jászárokszálláson pedig 2003 óta van jelen folyamatos fejlesztésekkel a vállalat. Az itt található magyarországi központi telephely végső formáját szintén a Merkbau alakította ki.

 

Az ünnepségen Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet mondott (mti)

A hétfői ünnepség Orbán Viktor miniszterelnök is jelen volt, aki kiemelte:

Magyarország is szeretne olyan családi vállalkozásokat, amelyek hasonló eredményeket és sikereket érnek el, mint a németországiak.

 

 

Merkbau Építőipari és Kereskedelmi Zrt.Mi épül?autóiparüzemépítésüzemfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés