2024.03.29, Péntek
A Délút építi Hódmezővásárhely és Makó kerékpáros összeköttetését
fotó: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu (illusztráció)

A Délút építi Hódmezővásárhely és Makó kerékpáros összeköttetését

kozbeszerzes.hu

2018.04.10. 15:33 - Antal Zsófia

Még idén ősszel elkészül a Maroslelén keresztül haladó kerékpárút, mely három önkormányzat összefogásában, uniós forrásból épül meg.

Hirdetés

A Délút Kft. építi fel a Hódmezővásárhely, Maroslele és Makó településeket összekötő kerékpárutat. A három önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) nyert el támogatást a projekt megvalósítására, a Délúttal kötött szerződések összesen nettó 1,195 milliárd forintot tesznek ki.

A kerékpárút az alábbiak szerint épül meg:

  • Hódmezővásárhely belterületén 8,5 kilométer hosszan, a 4414-es út mentén alakítják ki, s a Mátyáshalmi-csatorna keresztezést követő buszmegállónál fedett kerékpártároló és pihenőhely jön létre.
  • A Hódmezővásárhely déli részén található Batida településközpont és Maroslele között a 4414-es összekötő út egyes szakaszain mintegy 2 kilométer hosszan önálló kerékpárutat alakítanak ki.
  • Maroslele belterületén közel 3 kilométeren kerékpáros nyomvonal kijelölése történik a Vásárhelyi utca - Árpád utca - Szabadság tér - Petőfi utca - Kossuth utca útvonalon. Emellett a Szabadság téren 30 férőhelyes kerékpártároló, míg a Petőfi utcában kerékpáros pihenőhely és 20 férőhelyes kerékpártároló kerül kialakításra.
  • Maroslele belterületi határától Makó közigazgatási határáig további közel 3 kilométer hosszan önálló kerékpárút létesül.
  • A 7,2 kilométeres, Maroslele és Makó belterülete közötti részen a 4414-es út mellett önálló nyomvonal, a Czuczor utcán és az Almási utcán pedig elválasztott gyalog-, és kerékpárút épül.

A teljesítés határideje október 31.

Mi épül?kerékpárútHódmezővásárhelyMakóMaroslele

Hírlevél

Hirdetés