2024.04.25, Csütörtök
Rákosszentmihály forgalmas területeit korszerűsítette a Swietelsky
fotók: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

Rákosszentmihály forgalmas területeit korszerűsítette a Swietelsky

magyarepitok.hu

2018.11.19. 10:38 - Antal Zsófia

Több útszakasz burkolata megújult a buszmegállókkal együtt, átépült három csomópont és biztonságosabbá tették a közlekedést a kisgyermekes családok számára is.

Hirdetés

Négy fontos közlekedésfejlesztést végzett el a Swietelsky Építő Kft. Budapest XVI. kerületében. A Fővárosi Önkormányzat beruházásában elkészült:

  • a Mátyás király utca útburkolatának felújítása a Csömöri út és a Budapesti út közötti szakaszon;
  • az útszakasz végén, a Mátyás király utca – Budapesti út – Arany János utca találkozásánál, azaz a Mátyásföldi térnél körforgalmú csomópont épült ki;
  • a Rákosi út és a Szlovák út, valamint a Szlovák út és a Timur utca találkozásánál jelzőlámpássá alakították át a kereszteződést;
  • megújult az útburkolat a Rákosi úton is, a Mátyás király utca és a Szlovák út között.

A legnagyobb volumenű, Mátyás király utcai beruházást indokolta, hogy az útszakasz burkolata elöregedett, rossz állapotú volt, a közműépítések utáni sávos helyreállítások miatt a pályaszerkezet nem volt egységes. Ugyanakkor forgalmas gyűjtőútról van szó autóbuszos tömegközlekedéssel. Az utca mindkét oldalán családi házak sorakoznak, a keresztező főutak környezetében kisebb üzletek vannak.

A képre kattintva galéria nyílik!

A beruházás itt tartalmazta a járdák és a gépkocsi behajtók felújítását, valamint a hiányzó csapadékcsatorna kiépítését is, így az utóbbi beruházást nem kellett külön bontással és helyreállítással megoldani. A meglévő buszmegállók átépítése is megtörtént az őket jelző táblától számítva 22 méter hosszan: ezeken a szakaszokon a teljes forgalmi sáv erősített aszfalt burkolatot kapott. Végül a forgalomtechnika is megújult az útszakaszon, a járdákon a gyalogátkelőhelyeknél és a buszmegállóknál taktilis jeleket építettek ki.

A Rákosi út szintén jelentős, a környező terület gyűjtő, elosztó útja. A párhuzamos Ida utcában iskola is található, a lakossági igényeknek megfelelően ezért az említett burkolatfelújítás mellett kiépítették a hiányzó járdaszakaszokat is a sűrű gyalogos forgalom vonalán.

Galéria

Swietelsky Magyarország Kft.közlekedésfejlesztésÚtépítésútfelújításRákosszentmihály

Hírlevél

Hirdetés