2024.04.19, Péntek
110 éves rendelője helyett kapott újat Kiskundorozsma
szeged.hu

110 éves rendelője helyett kapott újat Kiskundorozsma

MTI, kozbeszerzes.hu

2018.06.25. 15:00 - Antal Zsófia

Nyolc orvos és asszisztenseik, valamint négy védőnő dolgozik a 600 négyzetméteres, modern eszközökkel felszerelt új létesítményben.

Hirdetés

Átadták az új egészségházat hétfőn Szeged-Kiskundorozsmán. A szegedi Miksi Bau Kft. által kivitelezett intézményben csaknem húszezer ember ellátásáról gondoskodnak, építését 280 millió forintból, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP), valamint az önkormányzat forrásaiból fedezték.

A csaknem 600 négyzetméteres, teljes egészében akadálymentesített egészségházban minden tevékenységet külön épületrészben helyeztek el. Négy háziorvos és két gyermekorvos, valamint két fogorvos dolgozik külön rendelőhelyiségekben egy-egy asszisztenssel, valamint négy védőnő fogadja a kisgyermekes családokat. Az épület kialakítása mellett a fejlesztés részeként az ellátáshoz szükséges orvostechnikai eszközöket is vásároltak.

fotó: szeged.hu

A korábbi kiskundorozsmai rendelő épülete száztíz éves, 1908-ban épült. Az ingatlant nem lehet már a mai igényeknek megfelelően fölújítani, ezért döntött úgy az önkormányzat, hogy újat építenek a városrészben.

Botka László (MSZP) polgármester az avatóünnepségen elmondta, az év végéig a városban mintegy egymilliárd forintból újul meg az egészségügyi alapellátás infrastruktúrája, több rendelő felújítása már megtörtént vagy folyik jelenleg is, a kiskundorozsmai egészségházon kívül pedig Tápén készül új épület, ott a városrészben dolgozó védőnők számára.

Mi épül?Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)egészségügyi fejlesztésháziorvosi rendelőKiskundorozsmaMiksi Bau Kft.

Hírlevél

Hirdetés