2023.12.10, Vasárnap
700 négyzetméteres asztalitenisz központ nyílt Debrecenben
MTI

700 négyzetméteres asztalitenisz központ nyílt Debrecenben

MTI, kozbeszerzes.hu

2018.06.25. 12:56 - Antal Zsófia

Az egyetemi edzőközpontot a Dryvit Profi alakította ki, benne 15 asztal várja a sportolókat. Hamarosan az ország több pontján nyílhatnak hasonló létesítmények.

Hirdetés

Átadták a DEAC-DAK egyetemi asztalitenisz edzőközpontját vasárnap Debrecenben, a Nagyerdei Stadionban. A mintegy 700 négyzetméteres létesítményben egyszerre 15 asztalnál lehet sportolni. A kivitelezést a Dryvit Profi Kft. végezte.

A 120 millió forintos beruházáshoz a Magyar Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ) döntése alapján 80 millió forint állami támogatást kaptak, 40 millió forintot pedig az egyetem biztosított a fejlesztéshez – hangsúlyozta Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja. A központ az egyetemi-, szabadidő- és utánpótlássport debreceni fellegváraként is működik majd.

Horovitz Tamás, a DAK elnöke elmondta: a klubnak jelenleg mintegy ötven versenyzője van, a legjobbak az NB II-es csapatbajnokságban szerepelnek. Az edzőközpont nemcsak a helyi fiatalok előtt áll nyitva, hanem szeretnék, ha idővel a határon túli tehetségek is Debrecent választanák.

A város az utánpótlás-nevelés mellett a versenysportban is segíti az egyetemi klubot - emlékeztetett Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere. Az önkormányzat a DEAC NB I-es férfi kosárlabdacsapat egyik fő támogatója, és a felsőoktatási intézménnyel közösen pályázott a 2024-es Európai Egyetemi Játékok megrendezésére is, amelyet Miskolccal együtt nyert el Debrecen. Idén az asztaliteniszezők 3 millió forint támogatást kapnak a város költségvetéséből.

 

Országszerte 2,5 milliárd forint jut asztalitenisz fejlesztésekre

Fehér László, a MOATSZ alelnöke ismertette: azzal, hogy az asztalitenisz bekerült a kiemelt sportágak közé, nagyjából 5 év alatt mintegy 2,5 milliárd forintot oszthatnak szét infrastrukturális fejlesztésekre. Céljuk, hogy régiónkét két-két olyan centrumot hozzanak létre, amelyek hozzájárulhatnak a sportág újbóli felemelkedéséhez. A debreceni mellett már működik az egri központ, de többek között Sopronban, Celldömölkön és Budapesten is fejlesztenek.

Mi épül?sportberuházásokDebrecenDryvit Profi Kft.

Hírlevél

Hirdetés